Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

40 tipp a 40 feletti párkereséshez I.

40 tipp a 40 feletti párkereséshez I.
2016
nov.
29

Nem lehetetlen, csak többet kell tenni érte.


Húsz vagy harmincévesen még olyan könnyűnek tűnik. El sem tudjuk képzelni, hogy előbb-utóbb nem lelünk párra. 40 fölött már nem olyan rózsás a kilátás, főleg, ha egy házasság, hosszú kapcsolat után találjuk magunkat újra a társkeresők között.

Mit tegyél, hogy ne maradj egyedül?

1. Légy hálás az apróságokért is.

Ha nem a negatívumok kerülnek előtérbe az életedben, hanem hálás vagy mindenért, amid van (jó munkád, jófej örök barátok, finom kávé...), akkor jól fogod érezni magadat, és ez látszik rajtad. A boldog, kiegyensúlyozott, harmóniában lévő ember felé szívesebben nyit bárki.

2. Állíts fel reális párkapcsolati célokat.

Határozd meg azokat a tulajdonságokat, értékeket, amiket keresel egy párban! Szűkítsd a legfontosabbakra, ne akarj mindent papíron megtervezni. Ne kergess irreális elképzeléseket!

3. Vizualizáld a párkapcsolati sikert.

Ne hagyd, hogy a korod kizárólag negatívan befolyásoljon, ne temesd el magad, ne véld, hogy biztosan egyedül maradsz. Rendezd át a gondolataidat, higgy benne, hogy meg fogod találni a másik feledet!

4. Vigyázz magadra!

Az egészséges életmód és a pozitív gondolkodás a kinézetedre is rányomja a bélyegét. Mozogjál, sétáljál, figyelj oda magadra, nem csak te fogod jobban érezni magad, de a másik nem képviselői között is nagyobb sikered lesz.

5. Kövesd a szenvedélyeidet.

Sokan úgy vannak vele, hogy egyedülállóként nem csinálnak semmit, mert „majd akkor, ha lesz párjuk”. Majd akkor kipróbálják az új éttermet, befizetnek egy hajóútra... Miért várnál? Tedd meg most, ajándékozd meg magad élményekkel!

6. Gyerünk kifelé a komfort zónádból!

Írj egy bakancslistát, és kezdd el megvalósítani! Ejtőernyőzésre vágysz? Már kezdheted is szervezni! Tengerparti vakáció az álmod? Mi lenne, ha a megoldásokat keresnéd a kifogások helyett?

7. Légy kész a kompromisszumokra!

Légy reális azzal kapcsolatban, hogy milyen partner illik hozzád. Ha találkozol valakivel, akinek az alapértékeit osztod, de mondjuk nem pont olyan magas, ahogy elképzeled, akkor vizsgáld meg még egyszer: nem lehet, hogy egy nem létező, tökéletes valakit keresel?!

8. Tanulj a múltbéli kapcsolataidból.

Valószínűleg, mostanra már tudod, hogy hol lehet elrontani egy kapcsolatot, és hogy mi az igazán fontos az életben. A legtöbbet a múltbéli tapasztalatainkból, hibáinkból tanulhatjuk. Talán már sejted is, hogy min kellene változtatnod, hogy ezúttal sikeres párkapcsolatod lehessen.

9. Gyakorold a flörtölést.

Flörtölni felszabadító, jó érzés. Nézz mélyen a másik szemébe, mosolyogj. Flörtölni bárhol lehet, és nem csak az önbizalmadat erősíti, de jókedvre is derít, ráadásul bármi kisülhet belőle.

10. Ne félj szakember segítségét kérni.

Van, amikor jól jön egy szakember, coach, pszichológus segítsége, ez egyáltalán nem szégyen. Egy külső szemlélő mindig máshogyan látja a dolgokat, és talán minket is ráébreszt néhány összefüggésre.

11. Szeresd magad mindenekelőtt.

Hogyan várnád, hogy más szeressen, ha magadat sem szereted? Keresd meg az értékeidet, írd össze az erősségeidet, tárd fel a pozitív tulajdonságaidat!

12. Oldd meg a kapcsolati gondjaidat.

Elvarratlan baráti szálak? Haragszomrád a családban? Mindenkinek vannak sebei, sértettségei, csalódásai. Ideje ezeket rendbe tenned!

13. Tanulj valami újat!

Mindig is kínaiul akartál tanulni, csak sosem jutott rá időd? Régóta tervezel egy macaron készítő kurzust? Kacérkodsz a rendszeres futással? Itt az idő valami újba kezdeni!

14. Mindig mosolyogj!

A mosoly odavonzza az embereket, és elérhető, megszólítható közelségbe helyez.

15. Csatlakozz egy 40 feletti klubhoz! Ideje megnézned, milyen klubok működnek a környékeden.

Nordic walking? Irodalmi? Táncklub? Ott a helyed!

16. Önkénteskedj!

Nem csak hasznosan töltöd az idődet a karitatív tevékenységgel, de megadod az esélyt is magadnak, hogy új emberekkel, új társasággal találkozzál. Arról nem beszélve, hogy segíteni, adni a legjobb érzés!

17. Mozdulj ki a házból, az irodából!

Nem valószínű, hogy a futár házhoz szállítja a potenciális partnereket, és az sem esélyes, hogy a hűtő és a mosogató között jön majd veled szembe. Határozd el, hogy minden héten csinálsz egy programot magadnak, csak elkezdeni nehéz!

18. Gyerünk az offline programokra!

Számos kezdeményezés van, amelynek keretében közösségi összejöveteleken, borkóstolókon, társkeresőknek szervezett túrákon, vagy bulikon vehetsz részt. Találhatsz szakköröket, kézműves vagy filmklubot is a környékeden.

19. Nézz körül az online társkereső oldalakon.

Rengeteg online ismerkedős oldal van, érdemes regisztrálni némelyikre. Tapasztalatszerzés, amit akár siker is koronázhat!

20. Vegyél részt osztálytalálkozókon.

Elevenítsd fel a régi barátságiadat, szervezz találkozókat. Sok kapcsolat szövődik ilyenkor egyszervolt diáktársak között.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280