Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

10 tipp, hogy ne válj áldozattá az interneten!

10 tipp, hogy ne válj áldozattá az interneten!
2016
ápr.
22

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Az online világban bármi megtörténhet, ne légy a következő rémtörténet főszereplője!


Az online világot ma már senki sem kerülheti el, és az is egyre többeknek világos, hogy nem árt óvintézkedéseket tenni. Természetes, hogy ma már életünk minden területére beáramlott az internet, előnyeivel és hátrányaival együtt. Még mindig vannak olyanok, akik minden gond nélkül tesznek ki magukról nyaralásos posztokat, miközben otthon üresen áll a ház. Naponta hallunk online társkeresőkön ismerkedős rémtörténeteket, nemcsak tinikről, de komoly családanyákról is, akik bedőltek a nem létező online lovagoknak.

Nemcsak az online zaklatás veszélyes a mai internetes világban, de az is, amikor a saját párod nyomoz utánad, olvassa el a leveleidet. Amennyiben a társad betegesen féltékeny, netán társfüggő, előfordulhat, hogy éppen ő fogja megkeseríteni az életedet az állandó internetes szaglászással, azzal, hogy minden online aktivitásodat követi, így tartva irányítása alatt a kapcsolatot és téged.

Védd meg magad az online zaklatástól, követéstől, néhány egyszerű szabály betartásával!

1. Az online társkereső oldalakon semmiképpen se tüntesd fel a teljes valódi nevedet és telefonszámodat! Ezeket ráérsz a személyes találkozás után megadni, ha majd úgy gondolod.

2. Ha a partnered gyanakvó, féltékeny típus, mindenképpen tisztázd vele a határokat, és semmiképp se add meg neki a jelszavaidat.

3. Minden hónapban változtass jelszót a létező összes hozzáféréseden (emilcímek, facebook, online társkeresők, és minden egyéb oldal, amely jelszóhoz köti a belépést).

4. Amennyiben bármelyik oldal felkínálja, hogy generál neked egy jelszót-fogadd el, ugyanis sokkal nagyobb eséllyel képes egy algoritmus biztonságos jelszót kreálni, mint egy ember.

5. Csak olyan emberektől fogadj el baráti felkérést a facebookon, akikkel a való életben is találkoztál már.

6. Ne válaszolj privát üzenetekre semmilyen közösségi médiafelületen, amennyiben nem ismered az íróját. Hasonlóképpen, ne nyiss meg ismeretlenektől érkező gyanús emileket sem.

7. Ügyelj arra, hogy megfelelőek legyenek a biztonsági beállítások a facebookodon, ezzel is elkerülve, hogy posztjaidat idegenek lássák, vagy ismeretlenek írogassanak neked.

8. Amennyiben kéretlen, sértő, zsaroló, fenyegető, gyanús, stb. üzeneteket kapsz, küldőjét könnyen jelentheted vagy letilthatod a közösségi média felületen.

9. Semmiképpen se ossz meg részleteket a programjaidról, hogy mikor hol tartózkodsz, mikor nem vagy otthon, és ne árulj el feleslegesen olyan információkat, amelyek a körülményeid, lakhelyed, szokásaid beazonosítására alkalmasak.

10. Ha bárki képet vagy videót tölt fel rólad a beleegyezésed nélkül, jogodban van megkérni, hogy távolítsa el azokat.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280