Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egyedül az ünnepek alatt? Így kerüld el a magányt!

Egyedül az ünnepek alatt? Így kerüld el a magányt!
2015
dec.
11

Míg mások lelkesen készülődnek a Karácsonyra, vannak, akik egyre szomorúbbak, ahogy közeledik az ünnep. Mert idén egyedül, társ nélkül töltik a várva várt napokat.


Csupa mosolygós arc, mindenki szereti a párját: már október óta elöntenek minket a reklámok, amelyek azt sugallják, hogy az ünnepeken csak akkor lehetünk boldogak, ha valaki van mellettünk. Pedig jól tudjuk, hogy hány meg hány családban csak látszat a nagy szerelem, és a mézes-mázas burok alatt már szétesőben az egész. A másik oldalon pedig ott vannak azok, akik tényleg egyedül ünnepelnek. Olyan érzés, mintha az ablak túloldalán állnának, miközben benn puha takarók, gyertyafény és fűszeres illatok mellett folyik az ünneplés.

Ha te is egyedül várod a december végét, akkor pontosan tudod, hogy nem megoldás, ha besétálsz az első bárba, és megpróbálsz beszélgetésbe elegyedni. De ha valakinek nincs párja, nem feltétlenül jelenti azt, hogy mélabúsan, magányosan kell töltenie a karácsonyt!

Íme, néhány tipp, hogy elkerüld a szomorú napokat!

1. Nyújts segítő kezet azoknak, akiknek szükségük van rá

A Karácsony igazi értelme a szeretet megélése, az adás élménye. Tudjuk, hogy rengetegen nélkülöznek világszerte, nemcsak emberek, idősek, gyerekek, de állatok is. Adni jobb, mint kapni, hidd el, felemelő élmény segíteni a rászorulókon. Számtalan módja lehet a jótékonykodásnak, rengeteg helyen várnak önkénteseket: az ökumenikus szervezetektől kezdve, a különböző ételosztó egyesületek és betegsegítő szervezeteken át az állatmenhelyekig. Részt vehetsz jótékonysági vacsorán, besegíthetsz szállításba, gyűjtésbe. Nem beszélve arról, hogy magad is kitalálhatsz bármit, amivel segíthetsz: vacsorát főzhetsz, meleg takarókat gyűjthetsz, végigjárhatod azokat a kórtermeket, ahol olyan idős emberek fekszenek, akiket már senki sem vár haza. Ráadásul ezeken a megmozdulásokon értékes kapcsolatokat is gyűjthetsz!

2. Mozdulj ki és csinálj valamit, amit egyébként sosem szoktál

Lehet, hogy eddig minden évben kihagytad a céges karácsonyi bulikat, de mi lenne, ha idén kipróbálnád? Felesleges otthon sajnáltatnod magadat, ezeken a rendezvényeken nagyon jó hangulat szokott lenni, és még az is lehet, hogy annyira összehaverkodsz valakivel, hogy további meghívásokat kaphatsz-mondjuk szilveszterre. Előfordulhat, hogy egy rég nem látott rokon, ismerős hív fel karácsony alkalmából, és megemlíti, hogy jó lenne újra találkozni. Lehet, hogy 10 éve még tök unalmasnak tűntek a harmad-unokatestvéreid, de mára kiderülhet, hogy annyira egy hullámhosszon vagytok, hogy az este végén már meg is beszélitek a további kapcsolattartást. Ne légy előítéletes, tedd meg az első lépést (te is felhívhatod a rokonokat), bármikor hazajöhetsz, ha mégsem érzed jól magad!

3. Teremtsd meg a saját hagyományaidat

Ha nincs semmilyen programra meghívásod, akkor szervezz jó előre magadnak! Számos utazási iroda indít ilyenkor is utakat, amelyekre gyakran mennek egyedülállók is. A szállások többségén kifejezetten olyan programokkal készülnek, ahol a szinglik is jól érzik magukat. Miért ne válhatná szokásoddá, hogy egy régen kinézett várost ebben az időszakban keresel fel? Nagy élmény az adventi fényekbe öltöztetett helyeken barangolni! Ha kisebb költségvetésű programot terveznél, akkor használd ki az offline randiprogramokat: advent idején kávéházi randi, majd utószilveszteri buli várja a társkeresőket.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280