Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Miért választasz mindig rosszul pasit? Szakítsd meg a sorozatot!

Miért választasz mindig rosszul pasit? Szakítsd meg a sorozatot!
2022
szept.
26

Hiába tudod az eszeddel, hogy már megint egy olyan férfit választasz, aki másolata az előzőnek, egyszerűen képtelen vagy másféle típust húzni. Ismerős a helyzet? Mi az oka annak, hogy valaki újra és újra a nem neki megfelelő embert halássza ki?


Az okok valahol a családi háttérben, neveltetésben gyökereznek. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy az ember hasonló helyzetet alakít ki, mint amilyet otthon látott, még akkor is, ha az rossz minta volt. Miért? Mert számára ez az ismerős, a megszokott, az otthonos, amiben biztonságban érzi magát. Ezért választ sokszor alkoholista szülőktől menekülő ember alkoholista párt. Gyakran látjuk azt is, hogy érzelmi ridegségből kiszakadó fiatal fejest ugrik az első kapcsolatba, nem látván, hogy az érzelmileg ugyanúgy nem nyújt neki semmit. Nem beszélve a rengeteg bántalmazó kapcsolatban élő nőről, akik lehet, hogy csak korábbi életüket „folytatva" tűrik a lelki-testi sértéseket.

Akármilyen szomorú is belátni, sajnos a probléma itt nem elsősorban a „rossz pasikkal" van, hanem veled. Te vagy az ugyanis - senki más -, aki választ, aki a rossz mintát ismétli. Ezért ha változást szeretnél, akkor magadban kell végiggondolni, hogy miért futsz bele mindig ebbe a helyzetbe. Ideje leülnöd és sorra venned, hogy milyen férfit szeretnél társul, és azt, hogy miért nem olyat keresel mégsem.

Az önismeret lépcsőjén továbblépni nem egyszerű, és az sem baj, ha nem megy egyedül. Kezdetnek ismerd meg a 3 alapszabályt!

1. Nem vagy felelős mások viselkedéséért, csak a sajátodért.

Gyerekként számos rossz mintába belefuthatunk. Sajnos a szüleink sem mindenhatóak, bár mi istennek látjuk őket. Legtöbbször persze nem is tudják, hogy mennyit ártanak bizonyos mondatokkal, és mennyire meghatározzák a későbbi kapcsolati mintáinkat. Ha egy gyerek állandóan azt hallja, hogy megőrjít mindenkit, akkor valószínűleg felnőttként agyonkontrollálja majd a viselkedését, elfojtja az érzelmeit, nehogy megőrjítsen másokat. Ha egy gyereknek az a természetes, hogy az anyja eltűri az apja durva, bántó viselkedését, akkor miért viselkedne ő máshogyan néhány év múlva?

Az a rossz hír, hogy nem foghatunk egész életünkben másokra és a körülményeikre mindent. Be kell látnod, hogy te a te viselkedésedért felelsz, senki máséért, te pedig légy olyan, amilyen igazán vagy!

2. Amíg magadban nem teszel rendet, nem tudsz továbblépni egy egészséges, boldog párkapcsolat felé.

Amint szembenézel a problémáiddal, és letisztázod a kapcsolataidat, helyére kerülnek a dolgok. Megdöbbentő lesz visszanézni évekkel később, hogy te magad is mennyire „rossz" voltál abban a kapcsolatban, amiben a párodat hibáztattad mindenért.

3. Ne ítélj meg másokat anélkül, hogy megismernéd a történetüket!

Nagyon nehéz beletörődni, hogy mások nem olyanok, amilyennek mi szeretnénk őket. Nagyon nehéz beletörődni, hogy a szüleink nem úgy neveltek minket, ahogy ideális, nem olyan mintát adtak, ami megkérdőjelezhetetlen. De ők nem mi vagyunk. Hiába látjuk, hogy – szerintünk – nem jó az az út, amin szeretteink mennek, nem mehetünk végig rajta helyettük. Minden embernek van egy története, és amíg azt nem ismerjük, ne ítéljük meg a viselkedésüket (akkor sem, ha tulajdon anyánkról, apánkról van szó!). És ha megismertük, akkor is tartsuk tiszteletben, hogy ez az ő döntésük. Persze hatunk egymásra, még az is lehet, hogy a velünk való találkozás, beszélgetés után megváltozik valakinek az élete, de ne kényszerítsük erre. Így érjük el azt, hogy minket se ítéljenek el rossz döntéseinkért, helytelen viselkedésünkért, hibás választásainkért.

Rengeteg nő él bántalmazó kapcsolatban, és sajnos segítség helyett sokszor inkább megbélyegzést kapnak. Ez csak tovább csökkenti az önbizalmukat, és egyedül képtelenek lesznek kilépni ebből a viszonyból. Az igazi segítség egy külső szem, egy coach vagy egy barát számukra, aki meggyőzi őket, hogy értékes emberek, akiknek ugyanolyan joga van a boldogságra, mint bárki másnak.

Ha úgy érzed, hogy folyamatosan rossz választásokba szaladsz, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül! Ne szégyelld akár szakember segítségét kérni, ha nem tudsz egyedül elindulni egy másik úton. Hidd el, hogy te sem vagy rosszabb, mint mások, és hogy nem kevés munkával megváltoztathatod – ha nem is az egész világot, de a saját párválasztásaidat egészen biztosan!

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280