Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ezeket a nőknek írt tanácsokat valaha komolyan gondolták?!

Ezeket a nőknek írt tanácsokat valaha komolyan gondolták?!
2016
jún.
09

Tanácsok nőknek 1984-ből, válasz rájuk 2016-ból.


Olvasónk nagyszerű és hasznos tanácsokra bukkant több évtized távlatából (itt: http://utcaemberek.blogspot.hu/2016/06/tanacsok-noknek-1984-bol-11nel-orditva.html ). Nosza, rögtön meg is fogalmazta a saját válaszait 2016-ban. Vigyázat, a cikk iróniát tartalmaz! (És komolyan nem értjük, ezeket ki gondolhatta komolyan?! Olyan, mintha 1884-ből származnának. De még akkor is!)

1. Ne akarj a házad ura lenni, mert nem is vagy az!

Dehogy akarok! Őszintén szólva, inkább úrnő szeretnék lenni, kávézgatnék feltett lábakkal, közben olvasnék. A ház ura pedig nyugodtan vezényelhetné a házvezetőnőt, a babysittert és a kertészeket.

2. Ne akarj okosabb lenni, mert nem is vagy az!

Tudom, ma én is rájöttem, amikor a hetedikes fizika leckét magyaráztam a kölyöknek. Az ötödikes törivel még csak elboldogulok, és egyelőre a harmadikosnak is sikerült megtanítani a nyelvtant, meg a matekot, de a legnagyobb gyerek tananyaga újabban kifog rajtam.

3. Vedd észre erényeit, és ne a hibáit keresd, mert nincs is neki!

Van nekem időm egyáltalán a hibákat keresni?! Ha lenne hibája, se tudnék ezzel foglalkozni. Inkább hálás vagyok, hogy a koszos zoknit tízből egyszer bedobja a szennyes tartóba, és valamelyik nap még ki is teregetett! Majdnem felbontottam egy pezsgőt örömömben, jól csinálom, ugye?

4. Ha beszél, ne vágj közbe, hanem türelmesen hallgasd meg a bölcsességeit, mert abból mindig tanulhatsz!

Közbevágni?! Este 9-kor a konyhaasztalnál, amikor végre odajutok, hogy a gyerekek az ágyban vannak, és én meghallgathatom, hogy mi minden történt a munkahelyén? Nyitott szemmel szundikálva iszom a szavait!

5. Ha alszik, ne keltsd fel!

Isten ments! Addig is nyugodtan elmosogathatok, nem kell közben megkeresném az ingét, a kocsikulcsát és a laptopját a reggeli induláshoz.

6. Ha olvas, ne zaklasd fölösleges kérdésekkel, hanem szép csendben tegyél eléje finom ételt, italt, hogy élvezet teljes legyen.

Igenis, értettem. Ha éppen a sportújságot bújja, akkor nehogy megkérdezzem, hogy mi az a les, hanem hozzam a sört, mert meccs várható.

7. Vedd észre csinosságát, okosságát, mert nála nincs különb férfi a világon!

Ez csak természetes! A fáradtságtól amúgy se látok más férfiakat.

8. Ne terheld saját dolgaid hosszú magyarázatával!

Miféle dolgaim? Velem nem is történik semmi érdekes! Olyasmi meg pláne nem, amiért érdemes lenne hosszú magyarázatokba bonyolódnom éjjel 11-kor, amikor rám kerülne a sor a konyhaasztalnál.

9. Várd meg, amíg dolgaid iránt érdeklődik!

Várok. (...majd szóljatok, hogy mikor hagyhatom abba).

10. Ne kérdezd meg folyton, hogy szeret-e még!

Ekkora butaságot! Ez körülbelül olyan, mintha azt kérdezgetném, hogy még mindig gömbölyű-e a Föld. Evidens, nem? Egyes nők túllihegik ezt a romantika dolgot.

11. Ne panaszkodj, hogy fáradt vagy, mert nem is vagy!

Mitől is lennék az? Nagyanyáink még a mezőn arattak, rám meg csak a munka, a háztartás, a plusz munka, a túlóra, a gyereknevelés, az SZMK ülések, a leckeírás, a főzés, a mosás, a takarítás, a vasalás, a teregetés, a kutyasétáltatás, az új kollega betanítása, a nyaralás megszervezése, a nagymama szülinapjának előkészületei, a kocsi kitakarítása és a sütivásárra sütés marad. Ezen a héten.

12. Légy mindig ápolt és szép!

Igyekszem, igyekszem. Egy kicsit meg vagyok csúszva a testmozgással, mert egész héten szülői értekezleten és sütivásáron ültem, de esküszöm, holnap éjjel előveszem a fitnesz Dvd-t. A fodrászhoz, kozmetikushoz persze nincs időm elugrani, de youtube videókról simán megoldom a szépségápolást. Csak akarat kérdése!

13. Ne főzzél olyan ételt, amelyről tudod, hogy nem szereti!

Bocsánat! Csak a magas vérnyomása miatt próbáltam pár zöldséget belevenni a repertoáromba, de tényleg elég gáz, mángoldot rágcsálni vagy spárgán nyamnyogni. Hogy arról a sok halról már ne is beszéljek! Ígérem, többet nem fordul elő!

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280