Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

13+1 meghökkentő dolog Casanováról! Hányat ismersz közülük?

13+1 meghökkentő dolog Casanováról! Hányat ismersz közülük?
2015
ápr.
01

Igazi életművész volt, akivel az is megesett, hogy részegen fordult le a szószékről, és úgy lett lottó-igazgató, hogy fikarcnyit sem értett hozzá. Állítólag még a sírjából is a nők szoknyáját rángatta - egy hallatlanul izgalmas élet története!

1. Gyerekkorában sokat betegeskedett, gyakran volt nehezen csillapítható orrvérzése is.

2. Papnak készült, ám tanulmányai idején, egy prédikációja alatt részegen leesett a szószékről.

Casanova
Heath Ledger mint Casanova (2005). Filmadatlap: http://www.imdb.com/title/tt0402894/ 

3. Bár nem volt zeneileg tehetséges, hegedűsként is dolgozott, egy esküvői zenélés alkalmával megmentette egy gazdag szenátor életét, azonnali érvágást alkalmazva annak súlyos agyvérzésére. A szenátor a fiává fogadta és egész életében támogatta őt.

4. Kihágásai és szélhámos „varázslói" tevékenysége miatt a velencei állam börtönbe vetette, ahonnan regényes körülmények közt sikerült megszöknie. Később szökése történetét kiszínezve, lehengerlő kalandok mesélésével jutott támogatókhoz.

Casanova
Donald Sutherland mint Casanova (1976). Filmadatlap: http://www.imdb.com/title/tt0074291/

5. 1757-ben a francia külügyminiszter Casanovától kért tanácsot a királyi lottó létesítéséhez. Ő azonnal előadást rögtönzött a pénzügyekről, amikhez egyáltalán nem értett. Ki is nevezték a lottó igazgatóságába.

6. Kelmefestő üzemet vezetett Párizsban, de gazdasági csőd lett a vége, mivel inkább a munkásnőkkel foglalkozott, az üzlet helyett.

Casanova
Alain Delon mint Casanova (1994). Filmadatlap: http://www.imdb.com/title/tt0105243/

7. Az életét kutatók szerint összesen 122 nővel volt szexuális viszonya, ami a kor ismeretében nem is számít kiugróan soknak. Ágyasai között szép számmal voltak kurtizánok, de hajadon lányok, cselédek, férjes asszonyok, sőt apácák is. Imádták a nők - a legenda szerint híres potenciálja miatt is (melyet állítólag szarvasgomba fogyasztásával igyekezett karbantartani).

8. Különlegessége abban rejlett, hogy partnerei valóban beleszerettek. Casanova a szerelemben nem volt önző, mindig arra törekedett, hogy kedvese gyönyört találjon az együttlétben. Értett a nőkhöz, minden szeretőjéhez úgy közeledett, ahogy az illető személye megkívánta. Volt, akinek segített a férjhezmenetelben, volt, akit vigasztalt, mást anyagilag támogatott.

Casanova
Tony Curtis mint Casanova (1977). Filmadatlap: http://www.imdb.com/title/tt0074290/

9. 1763-ban Angliába utazott, ahol sok balszerencse érte. Bőséges tapasztalatai ellenére naiv áldozata lett egy kis kurtizánnak, akibe eszelősen beleszeretett, a lány pedig kíméletlenül becsapta őt. Casanova ettől a balsikerű kalandtól számította öregedését – harmincnyolc éves volt –, fiatalkori sikereinek végét.

10. Mivel szeretett Velencéjéből kiutasították, idősödő fejjel besúgónak állt, hogy visszatérhessen.

11. 1785 szeptemberétől haláláig (1798) könyvtárosként élt a csehországi Dux kastélyában. Folyamatosan zsörtölődő öregember lett belőle, idejét írással töltötte.

12. Fő műve az Életem története c. emlékirata, de foglalkozott matematikai, geometriai, irodalomkritikai és nyelvészeti problémákkal is. A kockakettőzés, az úgynevezett déloszi probléma nevű matematikai feladvány megfejtésére vonatkozó tanulmánya mellett belekezdett egy sajtlexikon írásába is, de aztán félbehagyta, mert úgy érezte, meghaladja az erejét.

13. Sírja a későbbi évtizedekben rossz állapotba került, és a 20. század elejére egy legenda formálódott köré. Eszerint a sír körüli rozsdás vasrácson fennakadt a templomba igyekvő hölgyek szoknyája, azaz Casanova még a sírból is kinyúlt értük. A sír valódi sorsa nem ismeretes, mára teljesen nyoma veszett.

+1. Az első filmet Casanováról Magyarországon rendezték, amelyben a későbbi Drakula, Lugosi Béla is szerepelt.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280