Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

20 percig tartott Hollywood legrövidebb házassága

20 percig tartott Hollywood legrövidebb házassága
2024
jan.
25

Álca vagy tévedés?


Nicolas Cage, Miley Cyrus, Colin Farrell: a gyors és elsietett házasságok bizony nem ritkák az Álomgyárban.

Hollywood legrövidebb házassága még ezeken is túltesz: több mint 100 éve annak, hogy két színész összekötötte az életét – mindössze 20 percre. 1919-ben történt, hogy a némafilmek sztárja, Rudolph Valentino elvette az ugyancsak csillagként tündöklő Jean Acker színésznőt.

Ez a házasság már azelőtt véget ért, hogy egyáltalán elkezdődött volna.

A pár 1919-ben találkozott egy partin, abban az évben, amikor a színésznő New Jersey-ből Hollywoodba költözött. Noha a nő romantikus kapcsolatot ápolt Alla Nazimova-val, aki bemutatta kedvesét a ’varrókörének’, egy titokban biszexuális és leszbikus színésznők csapatának, mégis románcba bonyolódott a vonzó színésszel. Két hónap múlva, november 6-án igent is mondott neki, de hogy valóban szerelmes volt, vagy csak a szexuális vonzalmát akarta így leplezni, azt homály fedi.

A ceremóniát követően bezárkózott a lakosztályba, amit a Hollywood Hotelben foglaltak és nem engedte be az ajtón dörömbölő férjét. Valentino 20 percig kopogott, majd elment.
Acker évekkel később azt mondta, hogy nem akart a férfival aludni, mert az bevallotta, hogy trippere van. A pletykák szerint viszont megbánta a frigyet és visszatért Grace Darmond-hoz, aki a harmadik kerék volt a Nazimova-val való viszonyában.

 Bármi is volt az ok, a nászt nem hálták el és az újdonsült házasok villámgyorsan szétmentek, noha hivatalosan egészen 1921-ig házasok maradtak, amikor Acker beadta a válópert, hivatkozva arra, hogy a férfi lelépett és még tartásdíjat is sikerült kicsikarnia. Valentino a válás után azonban nem várta meg a kaliforniai jog szerinti kötelező egy évet és elvette Natacha Rambova-t Mexikóban, de amint visszatért az Államokba, bigámiáért vonták felelősségre és letartóztatták.

Ezzel még nem volt vége a férfi jogi megpróbáltatásainak. Elképesztően híressé vált azokban az években, A sejk és Az Apokalipszis négy lovasa c. filmekben nyújtott alakításért és talán épp ezen sikerek miatt, Acker ismét beperelte, hogy Mrs. Rudolph Velantino-nak nevezhesse magát. Elérte, amit akart 1923-ben már ezen a néven forgatta az egyik filmjét.
Valentino évekig haragudott a nőre, de az 1926-os halála előtt végül kibékültek. A színész rendkívül fiatalon, 31 évesen hunyt el. Temetése óriási attrakció volt, 100 ezer ember vonult ki Manhattan utcáira.
A férfi halála után Acker írt egy dalt hozzá „We Will Meet at the End of the Trail” (Találkozunk az út végén) címmel.

A színésznő válása után számtalan szerelmi kalandba bonyolódott, többek közt egy egyiptomi mágussal, egy spanyol márkival és állítólag egy nős politikus kitartott szeretője is volt. Végül Chloe Carterrel kötötte össze az életét, aki a zeneszerző Harry Ruby első felesége volt. Acker egészen 85 éves korában bekövetkezett haláláig vele élt, egymás mellett nyugszanak egy kaliforniai temetőben.

Forrás: www.guinnessworldrecords.com

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280