Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egyedül a válás után: tippek, hogy jobban érezd magad!

Egyedül a válás után: tippek, hogy jobban érezd magad!
2023
júl.
24

Ne rohanj fejvesztve egy következő kapcsolatba.


Mindig megdöbbent, ha azt hallom, hogy valaki egy szakítás, válás után pár héttel már új kapcsolatban él, netán túl van egy újabb összeköltözésen, eljegyzésen. Szerintem minden kapcsolatot egy gyászmunka követ, és nem ritkán hónapokig, sőt évekig is eltarthat a folyamat lezárása. Persze jól tudom, hogy a legtöbben ez egyedülléttől, a magánytól félnek, ezért rohannak egy újabb kapcsolatba.
Különösen egy hosszú házasság után lehet fura újra egyedül lenni, és mivel ez a legtöbb embernek egy ismeretlen állapot, ezért nagyon félnek tőle. Akár még azt is könnyebben elviselik, ha nem a megfelelő társsal élnek együtt, hiszen az együttélés „szabályait” legalább már ismerik, megszokták.
Először ijesztő érzés lehet egyedül maradni, de ha megtanuljuk, hogy miként legyünk jól egyedül, akkor igazán felszabadító, erősítő, önbizalom-növelő állapot.

Miként legyél jól egyedül?

1. Hagyd abba az aggódást amiatt, hogy egyedül vagy!

Mi lesz velem, még 70 évesen is egyedül fogok élni? - az állandó szorongás teljesen felemészt téged. Vedd észre, hogy ez nem számít. Mi van akkor, ha egyedül élsz? Semmi (persze jó egy társ, tudom, de ettől te még ugyanolyan értékes ember vagy). Arról nem beszélve, hogy ha gyerekeid is vannak, soha nem leszel igazán egyedül. Ha pedig nincsenek, akkor a családod és a barátaid szeretetét élvezheted.

2. Szerezz egy hobbit vagy mélyülj el egy már meglévőben!

Sokan kezdenek valami újba a válás után, például elmennek egy régóta vágyott főzőtanfolyamra és gasztroblogot indítanak, vagy elkezdik leírni a gondolataikat, és kiderül, hogy nem is írnak rosszul. De az is előfordulhat, hogy újra előveszik a futócipőt, vagy rátalálnak egy kézműves-körre a lakóhelyükön. Akármibe is fogsz, minden hobbi örömöt és pozitív energiákat hozhat az életedbe!

3. Próbálj ki új dolgokat!

Egy nő 27 év házasság után találta magát egyedül, és a kezdeti szomorkodás után elkezdett futni, lefutotta a maratont, és a világ számos országában járt már. Nem muszáj persze Kínáig rohanni, itthon is rengeteg kaland várhat rád: evezés a Dunán, éjszakai túra egy vadasparkban, koncert a barátnőkkel, alternatív városnéző túrák...

4. Soha ne mondj nemet a meghívásokra!

Lehet, hogy egy kollegád kávézni hív, de nem tartod túl vonzónak, ezért nem mész el vele. Ne tégy ilyet! Sok mindent tanulhatsz tőle, a találkozásból, nem kell csak a párkapcsolatra gondolni. Lehet, hogy egy kellemes partner lesz a munkahelyi ebédekhez. Esetleg általa új embereket ismerhetsz meg. Azt se mondjad soha, hogy túl fáradt vagy! Ha nemet mondasz programokra, meghívásokra, nem is fognak sokszor hívni, és nem is tudsz új emberekkel ismerkedni, teljesen bezárod magad a lakásodba.

5. Gyűjts embereket magad köré!

Vegyél egy üveg bort, egy kis rágcsát, és hívj fel néhány ismerőst. Kezdheted a munkahelyeden, de a facebook-nak hála, ma már régi osztálytársaidat is egy perc alatt összetoborozhatod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen sokan fognak örülni a meghívásodnak! Akár rendszeressé is teheted ezeket az összejöveteleket, magad köré gyűjtve az embereket. Könnyen előfordulhat, hogy azon kapod magadat, minden hónapban nálad van a környék elváltjainak borozgatós összejövetele, esetleg nyáron már együtt mentek nyaralni a szingli volt osztálytársakkal.

6. Légy jobb a munkádban!

Ha boldogabb szeretnél lenni, az is egy út, hogy valamiben nélkülözhetetlenné, a (szinte) legjobbá válsz. Ha úgy érzed, hogy felszabadult egy csomó időd, képezd magad a hivatásodban, fektess több energiát a karrieredbe!

7. Tanuld meg, hogy milyen egyedül otthon lenni

Ha akad egy szabadnapod, csomó mindent kezdhetsz vele! Vehetsz egy forró fürdőt, olvashatsz a kádban, megnézhetsz egy (4-5...) filmet egyhuzamban, teljes csöndben olvashatsz, megfőzheted a kedvenc ételedet, reggelizhetsz a barátnőddel, sötétedésig kertészkedhetsz, elmehetsz futni az erdőbe, szelektálhatsz a gardróbban, és így tovább. Élvezd, hogy azt teheted, amihez kedved van!

8. Egy kicsi mozgás felszabadítja a boldogsághormonokat

Menj mozogni. Tornázz, fallabdázz, fuss! Hogy miért? Egyszerűen jobban fogod érezni magad utána. A mozgás olyan hormonokat szabadít fel, amitől jobban vagy a bőrödben, egészségesebb leszel, kalóriát égetsz el, társaságban vagy, és talán még ismerkedni is tudsz.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280