Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Miért jön a válás derült égből villámcsapásként?

Miért jön a válás derült égből villámcsapásként?
2016
nov.
24

Mert nem figyelünk a jelekre.


Bár a legtöbben azt vallják, hogy a válás egy folyamat vége volt, mégis sokszor hallunk olyan történetet, amiben azt mesélik, hogy a szakítás híre sokkolta őket, derült égből villámcsapásként érkezett. Hogy lehetséges ez?

A válasz egyszerű: ezek a párok nem figyeltek a jelekre. Összeszedtük a leggyakoribb dolgokat, amelyek a szakításhoz vezetnek (egyáltalán nem titokban, de mégis sokak számára meglepetésként).

1. Nem jól reagálják le a változásokat

Vannak emberek, akik csak a megszokások mentén képesek boldogulni. Csak az ismerős helyzetben találnak biztonságot, nehezen viselik a változást. Valahol érzik, hogy a házasságukban nincs minden rendben, de nem tudják, hogy miként dolgozzák fel az új információkat, vagy nem tudnak alkalmazkodni időben a változásokhoz.
Ez nem azt jelenti, hogy nem érzik a válságot, csak nem tudják „felfogni”, nem tudnak képbe kerülni a dolgok új állásával. Ezek az emberek egyébként gyakran játsszák el az áldozat szerepét a válás során, noha ugyanannyi jelet kapnak, mint mások, más kérdés, hogy nem ér el hozzájuk.

2. Kiveszik a felekből az érdeklődés

Mondjuk ki nyíltan: ez az egyik leggyakoribb ok, egyszerűen elkényelmesednek a felek a kapcsolatban. Persze remek dolog, ha a párod mellett önmagadnak érzed magad, nem kell szerepet játszanod. Itt azonban másról van szó. Megszokod a jót, természetesnek veszed az igyekezetét, és te magad sem szorgoskodsz már azon, hogy neki örömet szerezzél, figyelmes legyél vele.
Nem kérdezel. Nem tudakolod, hogy miként van, nem érdeklődsz. Ezekben a házasságokban a válás nem a semmiből bukkan fel, már ott lebegett, csak nem vettetek tudomást róla.

3. Nem veszik egymást emberszámba

Ha már hosszú-hosszú ideje vagy ugyanazzal az emberrel, akkor megeshet, hogy egyszerűen úgy gondolsz rá, mint egy alkalmazottra, aki megfőzi és eléd teszi a vacsorát, befizeti a csekkeket, bevásárol, stb. Természetesen egy jól működő házasságban is mindenkinek megvannak a feladatai. Azonban komoly figyelmeztető jel, ha elsősorban a feladatot ellátó személyt látod, és nem az embert mögötte.
Nem természetes az, amit a másik elvégez a házimunkából, akkor sem, ha 15 éve ő csinálja. Emlékeztetni kell magunkat is néha, hogy a társunk egy érző, lélegző, igényekkel és vágyakkal rendelkező személy.

4. Látják a jeleket, de nem tesznek semmit

Ó, hányszor halljuk, hogy valaki azt meséli: „voltak gondjaink, de nem gondoltam, hogy ennyire komoly”.
Nézzük csak meg alaposabban. Tehát tudták, hogy problémák vannak, de nem tettek semmit? Nem beszélték meg őket? Nem változtattak semmin? Nem mentek terapeutához? Akkor min csodálkoznak??
Ha a kocsidon kigyullad egy piros lámpa, akkor szervizbe viszed, ha pedig nem így jársz el, akkor nyilván nem fogsz csodálkozni, ha egyszer csak elakadsz az út közepén, igaz? A házasság esetében vajon mitől várod a megoldást, ha te magad nem teszel érte?

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280