Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

9 biztos jel, hogy a házasságod a válás felé halad

9 biztos jel, hogy a házasságod a válás felé halad
2022
szept.
07

Nem azért házasodunk, hogy elváljunk, de mégis a frigyek többsége szakítással végződik. Ha figyelünk a jelekre, akkor talán még időben orvosolhatjuk a problémát.


Minden házasság más, mégis vannak olyan általános „tünetek", amelyek sok esetben felfedezhetőek, ha egy kapcsolat a vége felé tart. A jó házasság nem csak szerencsén múlik, mi is keményen dolgozhatunk azon, hogy elkerüljük a csapdákat!
Nézzük azt a 9 jelet, mely arra utal, hogy a válás felé robogtok, és muszáj cselekedni!

1. Mintha nem is egy pár lennétek

Ha már nem töltötök együtt semennyi időt sem, szinte nem is vagytok jelen egymás életében, ha egyikőtök szinte csak a munkájának él, vagy éppen kizárólag a gép előtt vagy a barátokkal tölti az idejét, akkor muszáj a tettek mezejére lépni! Ha úgy érzed, hogy megkönnyebbülés és jó érzés, amikor külön vagytok, akkor sajnos te lélekben már kívül vagy a házasságodon.

2. Az egyik fél feladja

Egy kapcsolat során rengeteg olyan probléma, helyzet merülhet fel, amelyek próbára teszik a szövetséget. Közeli családtag halála, súlyos betegség, hűtlenség – mind olyan esetek, amik mindkét féltől megkövetelik, hogy küzdjenek a kapcsolatért. Amennyiben az egyikük feladja, vagy nem is próbál átlendülni a nehézségeken, esetleg újra és újra elutasítja a másik felet bántó gond kezelését, az minden bizonnyal a házasság végét fogja jelenteni. Egy ember nem bír mindent a hátán vinni, a szakértők szerint, ha egy állandósult probléma kezelésében egy éve nem történt semmi, itt az ideje lépni.

3. A tisztelet hiánya a kapcsolatotokban

Az egyik legfontosabb pillére a házasságnak a kölcsönös tisztelet. Ha az egyik fél állandóan mellőzöttnek, megalázottnak, lenézettnek érzi magát, akkor hamarosan ki fog lépni a kapcsolatból. Az erre a szintre került házasságok már nagyon ártalmasak, testi-lelki betegségekhez vezethetnek, és teljesen hiányzik belőlük az építkezés, kizárólag támadó-védekező üzemmódban folynak a viták.

4. Többé nem vagytok egy csapat

Lehet, hogy ez most úgy hangzik, mint egy sportkifejezés, de a párkapcsolatokra is igaz, hogy úgy működnek, mint egy csapat, együtt menedzselik a háztartást, a gyereknevelést és támogatják egymás személyes és munkahelyi ambícióit. Ha a házasságotok úgy fest, mintha tejesen külön pályákon mozognátok, és egyáltalán nem osztjátok meg a teendőket, az komoly problémát jelez.

5. Az egyik fél hűtlen volt, és a korábbi szeretőjéhez barátként ragaszkodik

A hűtlenség olyan, mint egy hatalmas akadály, túl lehet rajta jutni, de csak nagyon sok munkával és akarattal. Annak érdekében, hogy valóban le lehessen zárni ezt az esetet, a hűtlen fél nem tarthat fenn baráti viszonyt a volt szeretővel! Nem számít, hogy milyen mesékkel áll elő a kapcsolat ártatlanságáról, ebből egészen biztosan nem fog semmi jó sem származni.

6. Nincs egyetértés a szükségletek és kívánságok terén

Miközben igyekszel a társad kéréseinek, vágyainak eleget tenni, ne felejts el a saját vágyaidra is figyelni. Ez élethosszig tartó folyamat, adok-kapok, és állandó kommunikációt igényel. Ha a párod folyamatosan elutasítja a kéréseidet, sosem tudod elmondani, hogy mire lenne szükséged (idő, fizikai kontaktus, szex, segítség, szabadidő, bármi), vagy épp ellenkezőleg, nem avat be téged a vágyaiba, az a kapcsolat végét jelentheti.

7. Az egyik fél folyamatosan csalja a másikat

Vannak emberek, akiknek nem szent a házasság, egyszerűen képtelenek monogámok maradni, még akkor is, ha saját akaratukból ígértek örök hűséget. Általában a férfiakról tartják ezt, és talán van is benne némi igazság. Ami még rosszabb, hogy az egészért a másikat hibáztatják, amiért nem nyújt nekik eleget, nem érti meg őket, túl féltékeny, vagy túlságosan ellenőrzés alatt akarja tartani őket.

8. Alapvető kérdésekben nem juttok dűlőre, ilyen például a gyerekkérdés

Egy házasságban számtalan kérdésben kell kompromisszumra jutni, mint például abban, hogy ki kezelje a pénzügyeket, hol nyaraljunk, milyen nagyobb kiadásokat tervezzünk. Azonban van egy mindennél lényegesebb kérdés: a gyerekvállalásé, vállaljunk-e gyerekeket, és ha igen, mikor és mennyit. Ha az egyik fél teljesen elzárkózik a témától, míg a másik nem tudja utód nélkül elképzelni az életét, könnyű belátni, hogy előbb-utóbb törésre fog sor kerülni.

9. Nem kommunikáltok egymással

Az őszinte, nyílt kommunikáció a házasságban felmerülő problémák megoldásának alapvető eszköze. Ha már a kapcsolatotokban csak és kizárólag olyan praktikus dolgokról beszéltek, mint ki vegyen kenyeret, ki megy a gyerekekért, az komoly bajt jelez. Az intim, személyes beszélgetések hiánya rossz jel, főleg, ha ezeket a beszélgetéseket egymás helyett, más valakivel ejtitek meg.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280