Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Biztos, hogy a problémátokra a válás az egyetlen megoldás?

Biztos, hogy a problémátokra a válás az egyetlen megoldás?
2015
máj.
27

Honnan tudod, hogy vége a házasságodnak? Léteznek egyértelmű jelek, amelyek azt mutatják, hogy a válás az egyetlen megoldás? Íme, 8 probléma, ami még NEM ok arra, hogy beadd a válópert!


Sokan azt hiszik, hogy a párok egyszerűen csak elhidegülnek egymástól, hogy a válás valahogy csak megtörténik, egy idő után mindenkivel. Az igazság az, hogy ez egy folyamat, és közben hogy mindig vannak jelek, amikre figyelni kell, és mindig vannak pontok, ahol még visszafordítható.

1. Minden beszélgetés veszekedésbe torkollik, függetlenül attól, hogy milyen piti dologról van szó?

Lehet, hogy folyton civakodtok, de ez még nem jelenti azt, hogy rohanjatok a bíróságra. Sokszor kommunikációs probléma rejlik a folyamatos veszekedés mögött: egyszerűen nem tudjátok elmondani egymásnak a vágyaitokat, kéréseiteket. Érdemes szakemberhez fordulni, mert a kommunikáció tanulható! A marakodás önmagában NEM válóok!

2. Te vagy a párod állandóan rossz emlékű, bántó dolgokat emlegettek a múltból?

Vannak olyan dolgok, amik nagyon fájnak, amiken nehezen jutunk túl. Ezeket muszáj feldolgozni, akár évekig is eltarthat, mire helyükre kerülnek bennünk. Természetesen nem kell tolerálni, hogy valaki napi szinten a fejünkhöz vág régi sérelmeket, de tudomásul kell venni, hogy amíg a feldolgozási munka tart, előkerülhet az ügy és okozhat kellemetlen perceket.

3. Kiveszett a tisztelet a kapcsolatotokból, és nincs esély visszahozni?

Mindenki hibázhat, és elfordul, hogy hibázik is. Amikor a pár egyik tagja olyat tesz, amiről később kiderül, hogy nagy hiba volt, akkor úgy tűnik, hogy valami végleg elromlott. Például a férjed/feleséged felvesz egy hitelt, ami nagyon rossz döntésnek bizonyul. Nézzük más szemszögből az esetet! Oké, hogy hibázott, de vajon nem mi hagytuk őt magára a döntésével? A példánál maradva: elképzelhető, hogy mi a legkisebb segítséget sem tudtuk megadni neki, mert nem értünk hozzá? Teljesen magára maradt a felelősség súlyával? Ha felismered a saját szerepedet a rossz döntésben, akkor rájössz, hogy egy ilyen eset miatt nem kell felborítani egy házasságot.

4. Megváltoztak a céljaid, az életed iránya, miközben a partnered leragadt ugyanott (vagy fordítva)?

Nagyon rossz érzés, amikor úgy véled, hogy te fejlődtél, értél az évek alatt, miközben a partnered egyhelyben toporog. Még szánalmat is érezhetsz iránta. Vizsgáld meg alaposabban a kérdést: nem arról van szó, hogy neki esélye sem volt kibontakozni, mert a te voltál előtérben az évek alatt?

5. A párod akadályozza az egyéni fejlődésedet, kiteljesedésedet?

Az egyéni kiteljesedésed a te feladatod. Úgy érzed, hogy meggátol abban, hogy a saját utadat járd? Az életetek összefonódik, együtt vagytok jóban és rosszban. Ha úgy érzed, hogy te nem tudsz mellette önmagad lenni, beszélj róla! Mondd el, hogy több szabadidőre, támogatásra van szükséged. De azt ne várd tőle, hogy tálcán kínálja a lehetőségeket, kapcsolatokat keressen neked, vagy kitalálja, hogy mihez kezdj az életeddel!

6. Annyit változtatok te és a társad is, hogy úgy érzed, már nem azonos erkölcsi, etikai, életmódbéli értékeket vallotok?

Ez már keményebb dió, de muszáj beszélnetek róla! A dolgok nem feketék-fehérek! Lehet, hogy az új értékeket te is magadévá tudod tenni, esetleg pluszt ad a kapcsolatotokhoz. A bántalmazás, a hűtlenség és a szenvedélybetegség viszont nem életmódbeli különbség! Ezek súlyos dolgok, amelyeket nem kell tolerálni, azonban ideje szakemberhez fordulni.

7. Valamelyiktökből hiányzik a kompromisszumkészség?

Két ellentétes véleményt közös nevezőre hozni nem egyszerű. Azonban meg lehet tanulni, úgy, mint a biciklizést. Ha nem megy magától, akkor segítséget lehet kérni a megfelelő szakembertől. Közösen felépíteni és működtetni egy kommunikációs csatornát, ahol minden problémát meg tudtok beszélni, és a különböző természetek, mentalitások, vélemények ellenére a főbb dolgokban meg tudtok egyezni. ez nagyon értékes és hatalmas dolog!

8. Nem illetek össze az ágyban?

Az intimitás vagy a szex hiánya egy házasságban mindig csupán tünet, jelzés értékű pont. Fontos kideríteni az mélyebben húzódó okokat, akár szakember segítségével, ahelyett, hogy eldobnánk a kapcsolatot, mint egy megunt famert.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280