Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

2 álomszép hely, ahol gyönyörködhetsz a cseresznyevirágzásban!

2 álomszép hely, ahol gyönyörködhetsz a cseresznyevirágzásban!
2023
márc.
31

Nem kell feltétlenül Japánig utazni, ha szeretnénk virágzó cseresznyefákat csodálni.


Japánban hatalmas kultusza van a cseresznyevirágzásnak, a köré szerveződő ünnep kiemelt esemény, ilyenkor rengeteget vonulnak ki a fák alá piknikezni, és csodálni a fehér és rózsaszín virágok tengerét. A tavasz nálunk is gyönyörű, ráadásul ma már azok számára is szerveznek virágnéző eseményeket, akik esetleg nem tudják a saját kertjükben kiélvezni a cseresznyevirágzás lenyűgöző szépségét.
Mutatunk két helyet, ahol minden a cseresznyevirágzás körül forog!

1. Nagykörű

A Tisza parti falu egyre ismertebb úgy is, mint Magyarország cseresznyéskertje. A cseresznyevirágzás a település egyik legfontosabb ünnepe, a virágpompába öltözött gyümölcsös számos programmal várja az idelátogatókat. A gyümölcsök hercegnőjének tartott cseresznye termékenységszimbólum is, ehhez kapcsolódó hagyomány, hogy a gyermeket akaró párok egy virágzó cseresznyefát átölelve, úrangyala imádságot mondva és az estét elhálva várják a gyermekáldást. Az ide látogatóknak fagyűző szertartásban is részük lehet fénnyel, tűzzel, énekkel, imával, tánccal és cseresznyefa öleléssel.

Az április 16-ára hirdetett Cseresznyevirág ünnep szervezését némileg keresztül hozta az időjárás, ezért a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a fák már teljes pompájukban láthatóak ezen a hétvégén is. Érdemes útra kelni!

további információ: www.nagykoru.hu

2. ELTE Botanikuskert (Füvészkert)

A Füvészkertben már több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. A Sakura ünnepek mindig 2 hétvégét ölelnek fel, a közönségrendezvények hétvégén vannak, de a hét folyamán is jöhetnek a látogatók piknikezni a virágzó cseresznyefák alatt.

A hétvégi napokon a japán kultúra nagyon sok különleges és érdekes formában mutatkozik be. Idén is lesz kalligráfia tanítás és bemutató, origami készítés és kiállítás, japán harcművészeti bemutató, japán versek felolvasása, japán zene koncertek, manga bemutató. A gyerekek kokeshi babákat készíthetnek, origamit hajtogathatnak.

további információ: www.fuveszkert.org

Füvészkert-cseresznye virágzás

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280