Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

10 dolog, amit tudnod kell, ha a párod tanár!

10 dolog, amit tudnod kell, ha a párod tanár!
2016
jan.
11

Ha nem szeretnél megbukni a párkapcsolatban, meg kell tanulnod néhány leckét.


Még a világ másik végén, a strandon napozva is megtörténhet, hogy egy volt tanítványába botlik. Nem érted, miért nem hagyja abba munkát, ha vége van a tanításnak. Tanár a párod? Íme, 10 dolog, amit véss be a füzetedbe, akarom mondani a fejedbe!

1. Utál döntéseket hozni az egész napos tanítás után

Egy átlagos tanár mintegy 1500, neveléssel kapcsolatos döntést hoz meg egy átlagos napon. Ha hazaér, az utolsó dolog, amit tenni kíván, egy újabb döntés meghozatala. Nem akarja eldönteni, hogy mi legyen a vacsora, nem akar beleszólni abba, hogy mit nézzetek este a tv-ben.

2. Tudja, mikor kell a „szűrőt" be és kikapcsolni

Egész nap gyerekek között van, ezért állandóan oda kell figyelnie arra, hogy mit mond, mit tesz, milyen szavak hagyják el a száját. Igazán pihentető számára, ha hazaérvén az égvilágon semmi mást nem kell csinálnia, csak bambulnia, vagy kontrollálatlanul beszélgetnie. Ez segít abban, hogy felnőttnek érezze magát.

3. Nehezen vetkőzi le tanári énjét

A vérükben van az oktatás, a világ tanítása és nevelése. Hát igen, sajnos nem tudják figyelmen kívül hagyni az utcán randalírozó vadidegen gyerekeket vagy a villamoson káromkodó tiniket sem. Esetleg, nagy önuralom árán nem szólnak rájuk, és nem tartanak kiselőadást nekik, de biztos, ami biztos, azért csúnyán néznek rájuk, hogy mégis észrevegyék magukat.

4. Ha gyerekesen viselkedsz, gyerekként fog kezelni

Mivel egész nap a kölykök között van, és fegyelmez, megkér, utasít, leszid, jutalmaz, te is megkapod a magadét, ha egy 7 éves gyerek szintjén viselkedsz. Ne vedd magadra. Vagy vedd, és nőjél fel, még nem késő!

5. Állandóan táskák és szatyrok tucatjait hordják magukkal

Egy tanárnak annyi cuccot kell nap, mint nap bevinnie vagy hazahoznia, hogy a cipekedés testedzéssel is felér. Ott van ugye a kézitáskájuk, manapság a laptop is, és a dolgozatok, szemléltető eszközök sokasága. Ki ne hagyjuk az elemózsiát, a szakkönyveket, biológiatanároknál a terméseket, tollakat, amiket hétvégén gyűjtött, irodalomtanárnál a könyveket, amiből idézni kíván, és így tovább.

6. Rengeteg időt töltenek osztályozással

Az iskolában erre nem sok idő jut, úgyhogy a tanárnak ez a házi feladata. Ma röpdoga, holnap szódoga, aztán meg témazáró: állandóan van osztályoznivaló. Ne csodálkozz, ha éjjel is ott a kezében a piros toll!

7. Gyakran rébuszokban beszélnek

A tantestületben mindenki tudja, hogy mi mit jelent. Ott van például az KLIKK, a NAT, a DÖK és hasonlók. Hidd el, van értelmes jelentésük, de mivel egész nap olyanokhoz beszél, akik tudják, miről van szó, fel sem tűnik neki, hogy otthon is így meséli az élményeit.

8. Nem keveset költenek a diákokra a saját pénzünkből

Ez nemcsak Magyarországon van így, de nem ám! Valahogy máshol is ez a helyzet: matricajutalom, klassz térképek az osztályfalra, színes kréta a jobb kiemelésért, helyes kaspók az ablakpárkányra... Képtelenek otthagyni egy könyvvásárt üres kézzel, vagy elmenni egy papírbolt mellett betérés nélkül.

9. A kezük örökösen tollas vagy filces

Ha nem tintás a kezünk a nap végére, kezdj el gyanakodni, hogy vajon merre járt az iskola helyett!

10. Megdolgoznak a hosszabb nyári szünetért

Aki igazán közelről ismer egy elhivatott tanárt, pontosan tudja, hogy mennyire elfárad nyárra, és nem sajnálja tőle a hosszú szünidőt. Egy tanár nem csak akkor dolgozik, ha az iskolában órája van, így a diákokkal együtt már alig várja a tanév végét. Ráadásul a nyár az, amikor ő maga is tanfolyamokra járhat, ha fejlődni szeretne. Ne bosszantsd ezzel, inkább örülj, hogy szeptemberben feltöltődve indul vissza a munkába!

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280