Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

5 elővigyázatos lépés az online biztonságod érdekében!

5 elővigyázatos lépés az online biztonságod érdekében!
2015
júl.
08

Azt hiszed, hogy rád nem leselkedhet veszély az interneten? Talán meglep, hogy apró dolgokon is el lehet bukni. Sokan kezdik felismerni, hogy nem mindegy, hogy mit írunk, osztunk meg, vagy tárolunk magunkról a neten. Kötelező olvasmány azoknak, akik a neten is keresik társukat!


Az online társkereső oldalak többsége igyekszik felhívni a figyelmet a virtuális társkeresés veszélyeire. Remélhetőleg mindenki tudja már, hogy soha ne adjunk ki pénzügyi információkat ismeretleneknek, és az első randira mindig nyilvános helyen kerüljön sor. Folytassuk az óvintézkedéseket az alábbi 5 dologgal!

1. Hozz létre egy másik e-mailcímet az online társkereső oldalon való regisztráláshoz, levelezéshez!

Ha valaki tudja a nevedet (mert az email-címed is tartalmazza), és a várost, ahol élsz, könnyen rád kereshet a tudakozóban, és még a címedet is megtalálhatja. Jobb, ha a társkeresőkön egy másik e-mailcímet használsz (olyat, ami nem tartalmazza a nevedet!), és egészen addig nem adsz meg további infókat magadról senkinek sem, amíg nem vagy benne 100%-osan biztos, hogy megbízhatsz az illetőben.

2. Hasonlóképpen, használj egy másik telefonszámot!

Gondolj csak bele, még ha nem is tudja valaki a nevedet, van egy csomó oldal, ahol pusztán a telefonszám alapján személyes információkhoz juthat rólad! Másfelől, ha van egy „társkereső" telefonod, ami nincs veled egész nap, akkor nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy egy fontos értekezlet kellős közepén kapsz sms-eket, hívásokat. Létezik olyan szolgáltatás, ahol igényelhető egy második telefonszám, ilyen esetekre.

3. Kezeld biztonságosan a fotóidat!

A feltöltött fotóidat általános nevekkel ments el, úgy, mint „fotó", „profil", stb. Ne tartalmazza a fájlnév a te nevedet, mert ez könnyen elárulhatja a személyazonosságodat. Válassz általános háttereket, ne olyat, ami megkönnyíti a lakóhelyed beazonosítását! És soha ne a saját utcádban, házad előtt készült képeket tedd ki, mert ezekből aztán tényleg nem nehéz lenyomozni, hogy hol laksz.

4. Légy óvatos, ha egy nyilvános helyen jelentkezel be, pl. egy kávézóban!

A nyilvános hozzáférési pontok magas száma megnöveli az internezési kockázatokat. Ha az általad használt randioldal nem követi a standard titkosítási protokollokat, akkor letölthetsz egy olyan kiegészítő programot, amivel a szörfözésed biztonságossá tehető.

5. Vállalj felelősséget a saját online biztonságodért, és ne azt várd, hogy az oldal üzemeltetői tegyék meg helyetted!

A társkereső oldalak üzemeltetői igyekeznek intézkedéseket foganatosítani a személyed és adataid védelem érdekében, de azért a felhasználók együttműködése is elengedhetetlen. Az online bizalom meglehetősen felszínes, inkább az offline bizalomra építs! 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280