Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Mik azok az alapok, amelyekre építkezhetünk? A hosszú, boldog házasság 8 titka

Mik azok az alapok, amelyekre építkezhetünk? A hosszú, boldog házasság 8 titka
2023
jún.
05

A rózsaszín köd után.


A hosszútávon működő frigyek általában olyan erőfeszítéseket igényelnek, amelyek sokkal mélyebbek annál, mint ahogy azt a kívülálló gondolhatja. A házasság egyszerre örömteli kapcsolat és nehézségek forrása: együtt élni valakivel egyáltalán nem könnyű. Mégis van, akiknek sikerül akár 30, 50, sőt 70 éven át házasságban létezni.

Ezek a lépések hozzásegítenek a hosszútávú kapcsolathoz:

1. Tanuljunk meg kompromisszumot kötni

Minden pár életében akadnak nézeteltérések, konfliktusok, problémák és akadályok. A rózsaszín, folyton boldog kapcsolat csak a filmekben létezik. Néha még igen súlyos problémák is felléphetnek, ezért rendkívül fontos, hogy megtanuljunk kompromisszumokat kötni, engedni, közös álláspontot kialakítani. Az igazi kompromisszum az, amikor mindenki úgy érzi, hogy meghallgatták, megértették és közös döntést sikerül hozni.

2. Mutassuk ki az érzelmeinket és sebezhetőségünket

Ma már nem elvárás egy férfitól, hogy elrejtse az érzelmeit, sőt ez segíthet a viták során megértetni a partnerrel, hogy mi zajlik bennünk.

3. Teljes mértékben bízzuk a társunkban

A bizalom a jó alapokon álló kapcsolat indikátora, az egyik legfontosabb dolog, amit életben kell tartani a házasságban. Ha eltörik vagy elvész, nagyon hosszú és fáradságos munka helyreállítani. Nem pusztán a hűségről szól, hanem arról is, hogy tudod: biztonságban vagy, a gondolataid védve vannak, van, aki szeret és támogat az utadon.

4. Mutassuk meg a fizikai vonzalmunkat, kapjon teret az intimitás

Senki sem szeretne egy olyan házastársat, aki akár a szobatársa is lehetne, hiszen ennél többre vágyunk egy kapcsolatban. A fizikai intimitás a boldog házasság egyik alapja, segít összekapcsolódni, elvezet az egészséges önbizalomhoz.

5. Tiszteljük egymást

Ha tisztel a párod és te is őt, biztonságban és magabiztosnak érzed magad a kapcsolatban. A nehéz időkben, viszontagságos helyzetekben ez a szeretet, támogatás ad erőt.

6. Becsüljünk meg minden egyes percet, amit együtt töltünk

A tudatos jelenlét tanulható: ne vegyünk természetesnek semmit, amink van, mert lehet, hogy holnap már nem lesz meg. Figyeljünk oda a másikra akkor, amikor együtt vagyunk: tegyük félre a telefont az étkezőasztalnál, sétáljunk este egyet, beszélgessünk a nap végén. Ne csak fizikailag legyünk együtt, hanem valóban forduljunk egymás felé.

7. Legyünk a legjobb barátok

Egymást jobban ismerjük, mint bármelyik barátot. Tudunk együtt nevetni, közösen osztozunk az élményekben, az élet kalandjaiban. Legyenek közös titkaink, emlékeink, élményeink!

8. Legyen a kapcsolat prioritás az életünkben

A köztünk lévő kapcsolat legyen a legfontosabb, ne előzzék meg a barátok, a munka, a rokonság. A társunk nem pusztán szerető, de partner is és remélhetőleg az életünk egészében mellettünk lesz. Természetesen vannak időszakok, amikor a gyerekek körül fog a világ, de ilyenkor is szenteljünk időt és figyelmet a kapcsolatnak.

Forrás: www.marriage.com

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280