Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A leghosszabb víz alatti csók rekordjával ünnepelte a búvárpáros a Valentin napot

A leghosszabb víz alatti csók rekordjával ünnepelte a búvárpáros a Valentin napot
2023
febr.
20

Lélegzetelállító mutatvány.


A dél-afrikai Beth Neale és a kanadai Miles Cloutier 4 percen és 6 másodpercen keresztül csókolta egymást a víz alatt, egy medencében. Ezzel megdöntötték a korábbi, 3 perc 24 másodperces csókrekordot, amit még 13 évvel ezelőtt hitelesített a Guinness bizottság.

A jegyben járó pár mindkét tagja búvár, Dél-Afrikában élnek 1,5 éves kislányukkal, de a rekordkísérlet kedvéért a Maldív-szigetekre utaztak. A mutatványnak már reggel fél 8-kor nekikezdtek, először bemelegítettek, légzőgyakorlatokat végeztek és két rövidebb vízalatti csókot is váltottak. Noha már 3 éve készültek a rekordra, az az elmondásuk szerint végül sokkal nagyobb kihívásnak bizonyult, mint hitték.

Az igazi felkészülést néhány héttel az utazásuk előtt kezdték. Bár búvároktatóként is dolgoznak, akkor hirtelen úgy érezték, hogy még arra sem képesek, amiket az első órákon próbálnak a tanítványoknak elmagyarázni.

Ez a csók persze csak kívülről tűnik romantikusnak, belülről igen kellemetlen, az ember egy idő után egyáltalán nem érzi jól magát, mivel nem kap levegőt és a vérében is egyre emelkedik a szén-dioxid szintje. Ezért egy idő után elérkezett a pont, amikor villámgyorsan fel kellett jönniük a felszínre, hogy levegőt vegyenek.
A rekordkísérlet megtekintésére szép számú közönség is összegyűlt. A pár azt kérte, hogy 4 percig, amíg el nem érik a rekord határát, maradjanak csendben, de végül semmit sem hallottak az ezután feltörő éljenzésből és tapsból.

Beth egyébként 6 percig tudja visszatartani a lélegzetét. Saját bevallása szerint a rekordan az segített neki, hogy a víz alatti fülesén hallgatta kedvenc Eminem számát. A nő négyszeres dél-afrikai búvárbajnok, számtalan nemzeti rekord tartója. Beth tanította meg palack nélkül merülni a párját is, de a technikájuk nagyon eltérő.
Miles és Beth közel 5 éve vannak együtt, amióta először találkoztak Bermudán – szerelem volt az első látásra. Beth, aki 60 méterre képes szabadtüdővel merülni, egy gyerekprojektben vett részt, Miles pedig önkénteskedett ugyanott.

Lányuk, Neve minden nap úszkál a medencében, úgyhogy a víz szeretete biztosan öröklődik.
A pár tagjai egyébként víz alatti filmesek is egyben, közösen dolgoznak természetvédelmi és turisztikai cégekkel, hogy megmutassák a gyönyörű víz alatti világot.

Forrás és kiemelt kép: www.guinnessworldrecords.com

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280