Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ezt a 8 dolgot ne tedd a kapcsolatotok első hónapjában

Ezt a 8 dolgot ne tedd a kapcsolatotok első hónapjában
2018
aug.
23

Oké, hogy úgy érzed, repülni tudnál, de azért néhány dologgal jobb, ha vársz egy kicsit.


Egy párkapcsolatban az első napok, hetek a legizgalmasabbak, azonban ebben az időszakban hajlamosak vagyunk elhamarkodni dolgokat és olyan hibákat elkövetni, melyeket később megbánunk.

1. Közös jövőt tervezgetsz

A párkapcsolatotok első hónapját vegyétek könnyedebbre és igyekezzetek minél jobban megismerni egymást. Ne siessetek a jövőtök megtervezésével, inkább várjátok meg, míg a kapcsolatotok komolyabb szakaszba kerül, amikor már biztosak lesztek abban, hogy hosszú távon is együtt szeretnétek maradni.

2. Szerelmet vallsz

Várj még kimondani a másiknak, hogy szereted, még akkor is, ha úgy érzel! Az első néhány hét még nagyon törékeny és az érzelmek sem egyszerre alakulnak ki mindkét félben. Ha elhamarkodod, többet árthatsz vele, mint gondolod.

3. Esküvőről beszélsz

Ennek aztán végképp semmi értelme az első hónapban, inkább komolytalanná válhat, főleg, ha később visszagondolsz rá. Néhány hónap múlva már szóba hozható, egyébként őrültség az elején arról mesélni a másiknak, hogy hogyan képzeled el az esküvőtöket. Vannak, akiket garantáltan elriaszt a téma.

4. Bemutatod a családnak

A barátokkal vagy akár a testvérekkel való kiruccanás még elfogadható a párkapcsolat első hónapjában, azonban egy családi összejövetelre már nem tanácsos meghívnod újdonsült párodat. Mielőtt bemutatnád a szülőknek és családtagoknak, előbb várj, míg kellőképpen megismered őt és megbizonyosodsz arról is, hogy ő az, aki igazán illik hozzád.

5. Közös dolgokat vásárolsz

Semmi olyan dolgot ne vásárolj, amit közös "tulajdonnak" szánsz (se kiskutyát, se növényt, semmit). Ez a kapcsolat elején már egy komoly elköteleződést feltételez, amit nem mindenki tud helyén kezelni. Óvd meg a másikat attól, hogy valamivel magadhoz akarod kötni. Azzal, hogy már az első hónapban közös dolgokat vásároltok, elkötelezitek egymásnak magatokat anélkül, hogy tudnátok és biztosak lennétek abban, hogy a kapcsolatotok hosszú távon is működőképes lesz.

6. Exekről beszélsz

Valaki nem tudja megállni, hogy már az első vagy második randin az exeivel kapcsolatos történeteket meséljen. Te ne csináld! Később úgyis szóba kerül a téma, hiszen ez valahol normális, de az elején még inkább taszító, mint vonzó az exeket felhozni a beszélgetésben. Az elején úgyis az a lényeg, hogy Téged ismerjen meg minél jobban, nem pedig az exedet. Ráadásul ezzel csak azt üzened, hogy nem vagy még túl az előzőn, ha mindig róla beszélsz…

7. Lakáskulcsot adsz

A lakáskulcs már elég erős összetartozást feltételez, ami nyilván az első hónap során nem alakulhat még ki, egyszerűen kevés rá az idő, hogy jól megismerd a másikat. Lakáskulcsot csak akkor szokás adni, ha már komolyan tervezitek a közös jövőt, addig tartsátok tiszteletben egymás szabadságát.

8. Bemész a munkahelyére

A munkahely hasonlóan személyes és intim környezet, mint valakinek a lakása. Ne akarj már az elején a munkahelyére bejárni (később sem biztos, hogy jó ötlet). Várj még vele, amíg jobban megismeritek egymást és ha nagyon kíváncsi vagy, hogy hol dolgozik, csak utána látogasd meg a munkahelyén. Persze csak akkor, ha nem látod rajta, hogy feszélyezné az ötlet.

Cikkünk megírásához a VagyokNeked.hu sajtóanyagát használtuk fel.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280