Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

14 apró jel, hogy boldog párkapcsolatban élsz

14 apró jel, hogy boldog párkapcsolatban élsz
2017
szept.
28

Nem kell mindennek tökéletesnek lennie!


„Olyan, mintha megtaláltam volna a másik felemet.” „Mindenről pont ugyanazt gondoljuk.” Ismerős szöveg? Vannak, akik azt állítják, hogy egy jó kapcsolat abból áll, hogy két ugyanazt szerető, olvasó, néző és gondoló ember találkozik.

Szerintem pedig nem. A jó kapcsolat inkább valahol ott kezdődik, hogy két, hasonló értékekkel rendelkező ember keményen dolgozik azon, hogy együtt éljen, mert szeretik egymást. Boldogságot, elégedettséget akkor is érezhetünk, ha például a társunk által hallgatott zenével szerintünk embereket lehetne kínozni.

A boldog párkapcsolatban...

1. Bátran beszélhettek bármiről

A kapcsolat akkor szökken igazán szárba, ha a felek szabadon, őszintén beszélhetnek benne. Ha nincs olyan téma, amit kerülni vagy titkolni kell. A tartós, hosszútávú párkapcsolat egyik pillére még mindig a kommunikáció.

2. Van saját időd és tered

Csak azért, mert párkapcsolatban élsz, az még nem jelenti azt, hogy minden egyes percet együtt kell tölteni. Sőt, nagyon is fontos, hogy időt szakíts a saját hobbidra, ápold a kapcsolatot a barátaiddal és családtagjaiddal. Egy jó kapcsolatban a felek hagyják, hogy a másik személyisége is kibontakozhasson, fejlődhessen, miközben párként is közös úton haladnak.

3. Néha harcoltok egymással

Az egyet nem értés teljesen rendben van, miért is lenne mindig azonos a véleményetek? Inkább az a gyanús, ha sosem veszekedtek: akkor valószínűleg valaki elfojtja a vágyait, mindig lemond a saját igényeiről. Az egészséges kapcsolatban a harcok építő jellegűek, eredményesek, a végén kompromisszummal zárulnak. Azaz nem megalázóak, lehúzóak, személyeskedőek. A felek pedig nem a győzelemre utaznak, hanem megpróbálják megérteni a másik motivációját, vágyait, elképzeléseit.

4. Szereted magadat és a társadat

Ne alapozd a kapcsolatot arra, hogy majd jobb lesz ettől vagy attól, ha alapjában nem érzed jónak. Ne hitegesd magad azzal, hogy majd megváltoznak a dolgok, ha nagyobb lakásba költöztök, ha gyereketek születik, vagy ha másik állást vállalsz. Ha elfogadod, hogy senki sem tökéletes és megtalálod az értékeket a társadban, akkor nem fogsz egyéb körülményekre várni.

5. Közösen hoztok döntéseket

Nem teszitek egymásra a döntés felelősségét, nem vártok arra, hogy mindent a másik oldjon meg. A döntéseket közösen hozzátok meg, meghallgatva egymás szempontjait. Ez természetesen rengeteg kompromisszummal jár.

6. Örömet lelsz a kapcsolatban

Az egészséges párkapcsolatok tele vannak mókával, nevetéssel. Ez nem azt jelenti, hogy minden percben szélesen mosolyogtok, vagy hogy ne lennének nehézségeitek is. Viszont a közös életetek az idő nagy részében boldog, néha csak „egyszerűen” boldog, minden különösebb alkalom nélkül. (A boldogság nem valami harsány állapot: például közösen vacsoráztok, összebújva tévéztek, és boldognak érzed magad ... ilyen egyszerű).

7. Megtalálod az egyensúlyt

Néha a párod túlórázik, miközben te arra vársz, hogy végre eljussatok kettesben vacsorázni. Máskor hetekig nincs időd a beszélgetésre, mert nyakadba szakad egy idős családtag ápolása. Ilyen az élet. Az a fontos, hogy hosszútávon egyensúlyt találjatok a munkában és magánéletben.

8. Kedvesen, óvón, gondoskodón fordultok egymás felé

Semmi sem fontosabb annál, mint hogy a szeretteink felé gondoskodással, törődéssel, empátiával, elfogadással forduljunk. Ha azon kapod magad, hogy sokkal megértőbb vagy általad alig ismert emberekkel, mint a pároddal, akkor vizsgáld meg újra a kapcsolatotokat.

9. Megbíztok egymásban

Az egészséges kapcsolat alapja a bizalom, és az elköteleződés, no meg az elfojtások és hazugságok nélküli kommunikáció.

10. Képes vagy elengedni dolgokat

A partnered néha felbosszant, máskor te kasztod ki. Előfordulhat, hogy olyanok mondasz, amiket nem gondolsz komolyan, vagy ő vág a fejedhez meggondolatlanságokat. A legfontosabb, hogy mindezzel hogyan birkóztok meg. Át tudtok lépni rajtuk, tudtok bocsánatot kérni és megbocsájtani?

11. Van helye az intimitásnak

A szex, a testiség a jó kapcsolatok alapja, de ez nem minden: az intimitás is nagyon fontos, ami némileg mást jelent. Kevésbé szól a fizikai kielégülésről, sokkal inkább a kötődésről, összetartozásról, meghittségről.

12. A kapcsolatotok egy biztos és biztonságos hely az életedben

A párkapcsolatnak egy biztonságos fészeknek kell lennie, egy stabil helynek, ahova jó hazatérni a nap végén. Vagyis ha fáradtnak érzed magad, és letört vagy, akkor a partneredhez sietsz haza, és nem inni mész a kollegákkal, hogy megvigasztalásra találj.

13. A társaddal beszélgetsz a fontos dolgokról, nem másokkal

Ha problémád van, döntés előtt állsz, vagy történik veled valami, akkor nem másokkal beszéled meg, hanem a pároddal.

14. Kimondod a bűvös szavakat

„Szeretlek”, „Köszönöm”, „Bocsánat”: ezek a szavak gyakran elhangzanak egy jól működő párkapcsolatban.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280