Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

11 esti szokás, amivel a boldog párok őrzik a tüzet

11 esti szokás, amivel a boldog párok őrzik a tüzet
2022
nov.
16

Telefon ki, rutin be.


Tudtad, hogy a nap lezárása nagyon fontos időszak egy pár életében? Az esti lefekvés előtt töltsetek együtt időt, akár pár percet, akár órákat tudtok kiszakítani a napból. Élvezzétek egymás társaságát, beszélgessetek, mutassátok ki az érzéseiteket!

Egyszerű, de hatékony tanácsokat gyűjtöttünk össze!

1. Állítsátok némára a telefonotokat, és tegyétek félre reggelig!

A telefonon való lógás nem csak az időt és a figyelmet veszi el a másiktól, de ez a fajta függőség elnyomja az oxitocin hormon termelődését is, amely éppen az érzelmi intimitásért, kötődésért felel. A szakértők egyértelműen azt javasolják, hogy 9 óra után tegyük félre a készülékeket, és ne hozzuk be őket a hálónkba.

2. Ne vigyétek be a munkát az ágyba!

Próbáljátok a munkahelyi ügyeket a munkahelyen hagyni, ne ellenőrizgessétek folyamatosan az emileket. Legyen ez az idő valóban együtt töltött, egymással töltött idő. Lazítsatok, kapcsoljatok ki, csak így fogtok tudni holnap is újra teljes gőzzel a dolgotokra koncentrálni.

3. Egyszerre menjetek az ágyba!

Sok pár egész nap nem látja egymást, aztán az ágyba is különböző időben mennek: szinte sosem találkoznak. Egyes pszichológusok szerint a boldog párok együtt mosnak fogat, majd együtt fekszenek le.

4. Legyen meg az esti rutinotok!

A jó alváshoz hozzátartozik az esti rutin is. Ha minden este ugyanazt csinálod, akkor az agyad már tudja, hogy most a lefekvés ideje érkezik, és a tested felkészül az éjszakára. Ha közös a rutinotok, a kapcsolatotok is intimebbé, bizalmasabbá válik.

5. Beszélgessetek az érzelmeitekről is!

Figyeljetek oda egymás érzéseire. Nem muszáj azonnal mindent megoldani, de beszélni lehessen arról, hogy mi nyomasztja, bántja a másikat, vagy éppen mi okoz neki örömet. Egyes szakértők azt javasolják, hogy ilyenkor szánjuk pár percet arra, hogy pozitív érzéseket közvetítsünk a társunk felé. Megnyugtató, jót tesz a hangulatunknak, ha este megerősítenek minket a szerelemben.

6. Ne veszekedjetek, ne vegyetek elő konfliktust teremtő témákat!

A lefekvést megelőző időszak nem alkalmas heves vitákra, nagy problémamegoldásokra, konfliktusok kezelésére. Nehezebb felpaprikázva, dühösen elaludni is. Ezeket a vitákat hagyjuk akkorra, amikor alaposan át tudjuk beszélni, és már nem csak az első indulatból reagálunk.

7. Tartsátok a gyerekeket a hálószobátokon kívül!

A szakemberek azt mondják, hogy a gyerekek csak akkor legyenek a szülői ágyban, ha rosszat álmodnak, félnek éjszaka. Egyébként a hálószoba legyen a pár privát birodalma. 

8. Ne vigyétek a háziállatokat be az ágyatokba!

A felmérések szerint a háziállatokkal alvó emberek 63 %-a nem tudja kialudni magát! Mivel az állatok mozognak, zajonganak, zavarnak éjjel, ezért reggelre csak kimerültek leszünk. Arról nem beszélve, hogy az intim szférát is nehéz így a párunkkal kialakítani.

9. Ne igyatok alkoholt este és ne dohányozzatok!

Romantikus borozgatás este? Jól hangzik! Sajnos az már nem annyira, hogy az alkohol emésztése közben az alvás pihentető fázisa lerövidül, ettől aztán fáradtnak, ingerlékenynek és szétesettnek érzitek magatokat majd reggel. Az alkohol ráadásul horkoláshoz vezet, a cigizés pedig álmatlansághoz.

10. Egymás megmasszírozása jó ötlet!

Egy könnyű, nyugtató masszázs nem csak az alvás minőségét javítja, de ellazít és a testi kontaktus a párokat is közelebb hozza egymáshoz.

11. Ne feledkezzetek el az ölelésekről és csókokról!

Az ágyban ne feledkezzetek meg az ölelgetésről, és a jó éjt pusziról, még akkor sem, ha itt véget is ér az este.

A végeredmény pedig .... nos, nem mindig az, amit vártunk.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280