Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Legyen a házastársad a lelki társad is egyben!

Legyen a házastársad a lelki társad is egyben!
2017
febr.
03

Kettőt egy csapásra.


Vannak, akik egész életükben a lelki társukat keresik. Úgy vélik, létezik valaki valahol a világban, aki a másik felük. Egyesek hajlamosak évekig keresztül-kasul utazni a világot azért, hogy rátaláljanak. Úgy gondolják, egyetlen egy ember él a világon, akivel a mély szerelmet, összetartozást, és intimitást átélhetik. Arra pedig nem is gondolnak, hogy esetleg éppen ott van az orruk előtt.

Ezért van az, hogy sokszor halljuk „rossz emberrel kötöttem össze az életemet”. Az elvált nők 30 %-a ezt jelöli meg a szakítás okaként.
A legtöbb házassági tanácsadó egyet ért abban, hogy ez a fajta hozzáállás veszélyes. Állandó elégedetlenséget szül, és azt az illúziót kelti, hogy van valaki a világban, akivel tökéletesen tudnánk együtt élni, csak még nem találtunk rá. Pedig a házastársunk is válhat lelki társunkká! Sőt, mi is segíthetünk azzá tenni.

Befejezni egymás mondatait a romantikus szerelem biztos jelének tűnik. Csakhogy emögött a jelenség mögött van egy tudományos magyarázat is, ami azt mutatja, hogy ez a képesség tanulható. Amikor az emberek egymás mondatait fejezik be, az agyuk egy területe sokkal aktívabbá válik. Ez a fajta agyi aktivitás nagyon hasonlatos ahhoz, amikor az emlékek jönnek elő. Vagyis sokkal valószínűbb, hogy nem bűvös varázslatok, közös misztikus rezgés miatt tudod, hogy mit fog mondani a másik, hanem azért, mert a korábbi emlékképeid, hasonló szituációk miatt gondolod ki a következtetést.

Mindez azt jelenti, hogy ha minőségi időt töltötök együtt, és sok a közös emlékeket, akkor nagy eséllyel be fogjátok tudni fejezni egymás mondatait egy észrevétlen folyamat következtében.

Csapatként létezni egy újabb remek jele annak, hogy összetartoztok. A jól működő párosok gyakran a „mi ketten a világ ellen” szemléletet követik.

Noha sokan úgy képzelik, hogy ez azért van, mert ők ketten lelki társak, valójában másról van szó. A csapatmunka annak az eredménye, hogy megtanulnak teljesen megbízni egymásban, egészen annyira, hogy már többé nem kérdés, hogy összetartoznak. Nincsenek kérdőjelek a közös úton, együtt haladnak jóban-rosszban.
Vagyis ez az egész lelki társ-dolog nem magától jön, nem automatikus. Meg kell tanulni összekovácsolódni, összeérni, egymásra hangolódni az idők folyamán.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280