Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

18 dolog, amit a házasságom eddigi 18 évében tanultam

18 dolog, amit a házasságom eddigi 18 évében tanultam
2016
szept.
13

Sok munka és még több kommunikáció, ez a hosszú házasság titka.


1. Minden elmúlik egyszer. Az is, hogy kicsik a gyerekek, és nincs időd egy kávéra sem, és az is, amíg az anyós vendégségben van nálatok.

2. A nézeteltéréseket rendezni kell, a problémákat meg kell oldani. Ezt egyszerűen nem lehet megúszni, felesleges köröket futni, vagy napokig halogatni a beszélgetést.

3. A kettesben töltött idő lehet egy otthoni, esti borozás is akár. Sok ismerősöm járt rendszeresen hétvégézni a párjával, sokan már rég elváltak. Nekünk segítség hiányában nem volt lehetőségünk, mégis együtt vagyunk.

4. A manapság annyira divatos én idő fontos, de nem szabad túlmisztifikálni. Valójában annyit jelent, hogy szakíts egy órát olvasásra, sétára, egy estét barátnőzni magadnak.

5. Az agyonszervezettség helyett legyetek spontánok. még szép az idő, pont ráértek, miért ne mehetnétek el egy kétnapos kirándulásra most, ahelyett, hogy tervezgettek valamit, ami lehet, hogy meghiúsul?

6. A hűség fejben dől el. Mindig vannak, lesznek, voltak olyanok, akik próbálkoznak, vagy csak szimplán vonzóak.

7. Idővel mindenen közös nevezőre lehet jutni. Mindenen. Még azon is, hogy melyik csillárt vegye meg két gyökeresen eltérő ízlésű ember, csak lehet, hogy 10 évig kell keresgélni.

8. Beszélgetni, beszélgetni, beszélgetni. Ez az alapja az egésznek, itt siklik legtöbbször félre egy kapcsolat. Persze nem könnyű hullafáradtan, éjjel 11-kor, amikor az ember már csak az alvásra tud gondolni.

9. A vitatkozás, veszekedés egyáltalán nem kell, hogy negatív dolog legyen, hiszen abból lehet építkezni, ha elmondjuk a gondokat, és igyekszünk megoldást találni rájuk. A „mi sosem veszekszünk” típusú párok szerintem egész egyszerűen nem mondanak igazat (lehet, hogy maguknak sem).

10. Fogalmam sincs, hogy lehet cukorral enni a túróstésztát, fél óráig rendezgetni a teregetést, és miért kell a hídon keresztül menni a telekre, amikor minden szombaton kizárólag ott áll a forgalom, de az ilyeneken kár fenn akadni. De tényleg.

11. Egyeztetni nagyon fontos! Ha dolgod lenne, mondjad. Inkább többször is. Rengeteg „azt hittem el tudsz menni a gyerekért”, „de mondtam neked, hogy valamikor el kell ugranom a hivatalba”, „úgy gondoltam, ma mehetnél te az edzésére” ,„hiszen egy hónapja megmondtam, hogy szülői értekezlet lesz” típusú veszekedést megspórolhatsz vele.

12. Vannak nehéz időszakok, ezt kár lenne tagadni. Ilyenkor az a fontos, hogy a hozzáállásunk rendben legyen, folytatni akarjuk, és nem rögtön feladni, akkor biztosan túléljük a hullámvölgyeket.

13. Az apró kedvességek tényleg fontosak. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hatalmas virágcsokrokra gyémánt fülbevalóra. Én pl. mindig megörülök annak, ha kész a kávém, amire felkelek. Egyszerűen jól esik. Cserébe én is szívesen veszek a kedvenc sütijéből hazafelé.

14. A munkamegosztás tök jó dolog, de ha mereven kezeljük, abból biztosan csak veszekedés származik. Ha zűrös a napod, de a párodnak van egy órája, miért ne vásárolhatna be most ő? Lehet, hogy a hétvégén már esni fog, de te szabad vagy még ma délután, és gyorsan lenyírhatod helyette a füvet.

15. Nem kell folyton egymáson lógni és mindenhova együtt menni! Ha a társadat ellepte a munka, és alig várja, hogy sokáig aludjon szombaton, attól te még nyugodtan elmehetsz kirándulni a barátokkal.

16. Tervezgetni jó. Közösen még jobb! Akár egy nyaralást, vagy a kertet, de én mindig tervezgetek valamit, már januárban szállásokat nézek a neten, és közösen álmodozunk arról, hogy mi mindent kellene még megnézni a nagyvilágban. Lendületet ad a szürke hétköznapokon.

17. Ne irigyelj másokat! Számos medencés szomszédról derült már ki, hogy a házasságuk évek óta vegetált. Az ember nem láthat bele mások életébe, és attól nekünk úgysem lesz jobba vagy rosszabb, hogy ők könnyebben vagy éppen nehezebben élnek.

18. Bocsánatot kérni néha muszáj. A duzzogás egy órán keresztül elviselhető, de ha sokáig tart, a végkifejlet ugyanaz lesz, csak kerülgetjük egymást napokig.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280