Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Randizz az ellentéteddel, ha fejlődni akarsz a párkapcsolatodban

Randizz az ellentéteddel, ha fejlődni akarsz a párkapcsolatodban
2016
szept.
12

Miért jó nekünk, ha a párunk még véletlenül sem hasonlít ránk?


Úgy tartják, hogy az ellentétek vonzzák egymást, és ez így is van. Legalábbis egy darabig biztosan. Teljesen természetes, hogy vonzódunk valakihez, akiben megvan mindaz, ami belőlünk hiányzik. Ha mi csendesek vagyunk, akkor izgalmas lehet egy nagyszájú, ha pesszimisták, akkor vonzó egy örök optimista, ha otthonülősek, akkor lehengerlő egy társasági figura. A belőlünk hiányzó dolgok mágnesként vonzhatnak olyan emberekhez, akiknek éppen az az erősségük, aminek mi híján vagyunk.

Egy kicsit olyan ez, mintha a tudatalattink irányítana bennünket az ellentétünkhöz, hogy szembesüljünk a gyengeségeinkkel, megtanuljunk számos dolgot azokról a területekről is, amelyekre egyébként magunktól sose tévednék, ezáltal még teljesebb emberré váljunk. Az igazi, mély szerelem elfogadja a másik ember különbözőségeit is, hiszen feltétel nélkül szeretjük társunkat. Éppen ez az, ami nagyszerű alapot biztosít egy kapcsolthoz, miközben a személyes fejlődésünkön is sokat lendít.

Nem lehetetlen működő párkapcsolatot kovácsolni két ellentétes ember szerelméből sem. Viszont észnél kell lenni, mivel éppen azok a dolgok választhatnak szét bennünket, amelyek eleinte egymáshoz terelnek minket. Kezdetben izgalmas volt valaki, aki minden hétvégén a bulikat járta, most viszont már rettenetes bosszantó a mi otthonüldögélős természetünknek, hogy folyton lóg valahol. Mindenképpen pozitív, ha egy ilyen kapcsolatban megtanuljuk, hogy miként kössünk kompromisszumot, hogyan legyünk túl a nagy különbségek okozta kihívásokon. Gondoljunk bele, ha mindketten ugyanolyanok lennétek, az élet dögunalom lenne.

Az ellentétek segítenek egymást kiegyensúlyozni is. Sokat tanulhatnak a másiktól. Általuk teljesen más szemszögből, pont a másik oldalról vizsgálhatjuk meg a kérdéseket. Szokásokat vehetünk át egymástól, a szétszórt egy picit pontosabbá válhat, a merev viszont lazább viselkedésű lesz. Cseppet sem egyszerű a pénzszóró és a filléreskedő közös életét kialakítani, de ha sikerül, az biztos, hogy pozitív következményekkel járhat mindkét fél részére. Mindenkinek szüksége van valakire, aki egyensúlyban tart, nem hagy nagyon kilengeni, és ha ez a gyökeresen ellenkező természetű társunk, akkor biztosan segít nekünk egyensúlyban maradni.

Elképzelhető, hogy egyáltalán nem értesz egyet a párod álláspontjával, de mindenképpen hasznos, hogy megismered azt. Az, hogy két vélemény nem egyezik, még nem jelenti azt, hogy csúnya veszekedés lesz belőle. Nézőpontot ütköztetni lehet kulturáltan, építő jelleggel is, sőt, az ilyen kapcsolatokban éppen ezt kell megtanulni. Vitatkozni, beszélgetni, körbejárni a témát több oldalról nagyon hasznos dolog! Minél több alkalmad van más szemével nézni a dolgokat, annál megértőbb, empatikusabb, tágabb látókörű leszel. Ez segít a világ jobb megértésében és megfontoltabb döntések hozatalában.

A kompromisszum-készség alapvető dolog egy párkapcsolatban. Amennyiben valaki mindig csak a saját akaratát szeretné keresztülvinni, és sosem enged, az képtelen hosszútávú kapcsolatra. Ha a párod ennyire ellentétes személyiség, akkor nagyon sok kompromisszumot kell majd kötnötök, de ez nem feltétlenül rossz dolog. Nem kell úgy érezned, hogy feladsz valamit, vagy csak töredéke valósul meg annak, amit szeretnél. Valójában ez egy „mindenki nyer” szituáció is tud lenni, hiszen felismered a másik igényeit, vágyait, és azokhoz igyekszel szabni a sajátjaidat. Azon ügyködsz, hogy olyan döntések szülessenek, amelyek mindkettőtöket gazdagítják, elégedetté és boldoggá teszik. A kompromisszum csak kommunikáció útján valósulhat meg, és éppen ez az, ami a legtöbb párkapcsolatból hiányzik. Nem nehéz belátni, hogy így a kompromisszum-készséged és kreativitásod is sokat fog fejlődni.

Semmi kétség, azt megtanulni, hogy miként lehet együtt élni egy nagyon másmilyen emberrel, igazi kihívás. A nehézségek azonban formálják és erősítik az embert. Egy tartalmas, mély kapcsolatnak nem lehet akadálya a különbözőség, ez ne tartson vissza!

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280