Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A második szerelem az igazi?

A második szerelem az igazi?
2016
jún.
22

Nem biztos, hogy az első szerelem fog örökké tartani.


Az első szerelem maga a megtestesült ártatlanság. Édes érzés, vakság, gyermeki rajongás. Legtöbben szinte még gyerekfejjel vagy kamaszként éljük át először az első szerelmet. Úgy érezzük, ez a boldogság, ez a szerelem az idők végezetéig fog tartani. Micsoda romantika!

Utólag persze tudjuk, amit akkor még nem is sejtettünk, hogy ennek az érzésnek nem sok köze volt a valósághoz. Ahogyan az életünk halad, rájövünk, hogy mégsem tündérmese ez az egész, sokkal inkább bohózat, abszurd humorest, drámai operaelőadás, vagy szappanopera (esetleg egyszer ez, egyszer az).

Manapság a társadalomban van egy elvárás aziránt, hogy az első szerelem örökké tartson, sőt, az legyen a létező legjobb, az egyetlen az ember életében. Minden filmből ez ömlik felénk, nem? Találkoznak, egymásba szeretnek, boldogan élnek 100 évig. Vagy elsodorja őket az élet egymástól, de kanyarokon és buktatókon keresztül újra egymásra találnak. Mert az első szerelem az Igazi, csakis az lehet az.

Természetesen remek és becsülendő dolog, ha ez valakinek sikerül. Ha élete első vonzódásában tényleg megtalálja a párját. Létezik még ilyen egyáltalán? Ha igen, örüljünk neki! De valljuk be, nem ez a jellemző, és nem is ez az egyetlen lehetőség a tartós, boldog párkapcsolatra.

Az első szerelem valóban különleges. Minden dolog, minden érzés, minden reszketés, minden könny új és ismeretlen. Úgy érezzük, mintha addig nem is éltünk volna. Elsöprő, mámoros szenvedély ez, folyton együtt akarunk lenni, és nem tudjuk elképzelni, hogy lehet egymás nélkül is élni. És azt sem hogy valaha valaki mással is át tudjuk még élni ezt az egyedi, különleges érzést.

Bárhogyan is lesz vége, egyszer a legtöbb első szerelemnek vége lesz. Ez normális. Attól, hogy ez volt az első, még ugyanúgy egy kapcsolat, márpedig a kapcsolatok ilyenek: némelyek működnek hosszútávon, mások pedig nem. Amikor a második szerelem utolér minket, már nagyjából tudjuk, miről is szól az egész. Ez nem baj, már sokkal érettebben, tapasztaltabban vágunk neki az egésznek. Tudjuk, mire kell figyelni, és tudjuk azt is, hogy véget érhet. Tudjuk, hogyan kell rá vigyázni. Sokkal tartalmasabb, mélyebb kapcsolatot tudunk másodszorra kialakítani. Még az lehet, hogy az Igazit. Minden esélyünk megvan rá, a jelek szerint sokszor éppen a második kapcsolatokból lesznek a sírig tartó szerelmek.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280