Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Idősebb nő, fiatalabb férfi: vajon működnek ezek a kapcsolatok?

Idősebb nő, fiatalabb férfi: vajon működnek ezek a kapcsolatok?
2016
márc.
16

Ha meglátunk egy idősebb nőt egy fiatalabb férfival, máris úgy érezzük, mindent tudunk a kapcsolatukról. Hogy a nő nevetséges, csak önigazolást keres. A férfi pedig a nő pénzére hajt.


Lehet, hogy azt gondoljuk, nem sok ilyen pár létezik, de az igazság az, hogy a 40 és 69 év között a nők közel harmadának volt már fiatalabb férfival kapcsolata (a fiatalabb itt minimum 10 évvel fiatalabbat jelent). Egy felmérés szerint az 50-es nők mintegy hatoda a 40-es férfiak között szeret keresgélni.

Ne ítéljünk elsőre, a nők nem azért néznek szét a fiatalabbak között, mert nagyobb a teljesítőképességük, és kitartóbban bírják az ágytornát. Ezek a nők a rugalmasságot értékelik, és azt, hogy a negyvenes férfiak sokkal nyitottabbak a kalandokra, spontánabbak- állítja Tina B. Tessina, családterapeuta. A fiatalabb férfiak ugyanakkor a megállapodottságot, a kifinomultságot és a sikerességet keresik az idősebb nőkben.

Ez csak az egyik ok, vannak továbbiak is, amiért egyre több ilyen páros talál egymásra. Az idősebb nők napról napra fantasztikusabban néznek ki, köszönhetően a csodakozmetikumoknak és a rendszeres testmozgásnak, amire nekik már van idejük és energiájuk. Ezek a nők a 40-es éveikben újra a társkereső piacon találják magukat, mert elváltak, netán megözvegyültek. Nem minden nő keres új férjet, együttélést, sokan csak egy szabadidő-partnert, útitársat, rendszeres, de nem szoros együttlétet akarnak - ilyenkor tökéletes lehet ez a fajta lazább kapcsolat. Sok nő inkább olyan férfit keres, aki rugalmasabb, kevésbé felelősségteljes beosztásban dolgozik. Az ilyen pasi ugyanis jobban tud segíteni neki a gyerekek körüli teendőkben és intéznivalókban. A fiatalabb férfiak pedig gyakran izgalmasabbnak, tájékozottabbnak találják az érettebb nőket, akikkel lehet beszélgetni, nem beszélve arról, hogy pénzügyileg már megállapodottak, ezért nem függenek anyagilag a férfitől, és a szexben is érettebbek, felszabadultabbak.

De mi a helyzet a gyerekvállalással, ami egyértelműen a fiatalabb lányok malmára hajtja a vizet? "Az emberek rugalmasak" – mondja Michael R. Cunningham, pszichológus. "Más tényezők is előkerülnek, és van, amikor ezek felülírják a biológiát." Cunningham egyébként végzett egy felmérést, húszas, harmincas, negyvenes éveikben járó nőkkel. A hölgyek elé képeket tett férfiakról, és azt tapasztalta, hogy sokkal nagyobb érdeklődést mutattak a kortársaik vagy az idősebb pasik iránt, mint a fiatalabbak felé.

"Megvannak a az íratlan szabályaink a párválasztással kapcsolatban, hogy miként kellene társat keresnünk, mi a helyes és elfogadható a környezetünk számára" – szögezi le Kathryn Elliott, pszichológus. "Az elvárások csapdájában vergődünk, a megfelelni vágyás áldozatai vagyunk. A nő legyen fiatalabb, a párok között maximum 2 év lehet az eltérés, és hasonló marhaságok. Szinte elnézést kérünk, ha nem a társadalom által elvártak szerint választunk párt magunknak.” Elliot szerint mindennek az a kulcsa, hogy a párok feszültsége egyezzen. "Olyan valakit válassz, aki a tiedhez hasonló feszültséggel rendelkezik, vagyis hasonló fokú intenzitással éli az életét. Ha ez a feszültség nagyon különbözik, akkor az egyikükből hajcsár lesz, a másikból pedig menekülő.” Eszerint tehát a feszültség a döntő tényező, nem a kor. Például ha olyanok kerülnek össze, akik közül az egyik állandóan menne, a másik folyton otthon ülne, vagy az egyik imád beszélni, a másik semmi másra nem vágyik, csak csendre, akkor ez lesz a döntő tényező, függetlenül attól, hogy hány évesek.

Susan Winter egy, a témával foglalkozó könyv szerzője, aki maga is többször élt már együtt jóval fiatalabb férfival. Winter több, mint 200 párt kérdezett meg a könyv készítése során. Minden pár beszámolt arról, hogy 3 mítosz konokul tartja magát, amelyeket ők is állandóan hallanak másoktól:

1. "El fog hagyni egy fiatalabb nőért." Winter azt állítja, hogy egyetlen egy férfit sem talált, aki kifejezetten egy fiatalabb nőrét hagyta volna ott a kedvesét, csak olyat, aki egy bizonyos nőért hagyta ott, függetlenül annak korától. Azt ugyanakkor elismeri, hogy ha a férfi családra vágyik, akkor a nő kora lehet a szakítás oka, mivel abból adódóan már nem fog gyereket szülni a férfinak.

2. "A nő volt a csábító, akárcsak Mrs. Robinson ." Mind a 200 vizsgált esetben a férfi volt a kapcsolat kezdeményezője.

3. "Nem fog sokáig tartani." Winter beszámol arról, hogy néhány pár, akikkel találkozott, már több, mint 25 éve együtt volt, a kapcsolatok átlagos hossza pedig 13 év volt.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280