Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Hallottál már a házassági bakancslistáról?

Hallottál már a házassági bakancslistáról?
2016
márc.
09

Állítólag izgalmat és boldogságot visz a kapcsolatokba, ráadásul bármelyik pár nekikezdhet!


Egy közkedvelt blog (The Pioneer Woman) kapta fel a házassági bakancslista fogalmát, azt állítva, hogy ez a jópofa dolog visszacsempészi a kapcsolatokba a romantikát és az egymásra figyelést.

Monique Honaman, párkapcsolati könyvek szerzője férjével együtt készített egy ilyen listát. „Évente néhány alkalommal átnézzük és megkeressük, hogy mit valósítottunk meg a célkitűzéseinkből, és újabbakkal egészítjük ki" – meséli. A listán szerepel néhány nagy dolog, igazi álom: egy út Thaiföldre, amire nagyon sokat kell gyűjtögetni, és hosszabb távra meghatározza a családi költségvetést. Mások pedig viszonylag egyszerűen kipipálhatóak, mint mondjuk a segway kipróbálása. Ha valamelyik tennivalójuk teljesült, akkor kipipálják, nem pedig törlik, így bármikor láthatják, hogy mennyi mindent megvalósítottak már. "Egy ilyen közös bakancslista élvezetes módja annak, hogy a felek a párkapcsolatot megerősítsék, mintegy biztosítékul szolgál, hogy nem sodródnak el egymástól, és nem kezdenek külön életet élni, ahogy annyi pár teszi." – érvel Honaman. Természetesen minden pár a körülményeire, anyagi helyzetére való tekintettel készítsen ilyen listát, nem kell drága, elérhetetlen dolgokat felírni: egy kirándulás a tavaszi erdőben, közös epreskert kialakítása például nem kerül sok pénzbe.

A házassági bakancslista előnye lehet, hogy a felek közös célokat állítanak fel, azok érdekében spórolnak, úgy alakítják az időbeosztásukat is, hogy megvalósítsák őket. Eközben sokkal jobban megismerik a párjukat, tudni fogják, hogy mi az ami igazán fontos számára, de a legmerészebb álmait is. Új, közös élményeik lesznek, azokból pedig később emlékek. Idősebb korban sokan kiürültnek érzik az életüket, mert nem halmoztak fel emlékeket, velük ilyen nem fog előfordulni. Gazdagabb, tartalmasabb kapcsolatot fognak élni. Mindkét félnek lesz mit várnia, célokat tudnak kitűzni maguk elé, és a megvalósításukon dolgozhatnak. Érezni és tapasztalni fogják a köztük lévő egységet, a közös erejüket. Boldogabbak lesznek, elkerüli őket a depresszió, és a boldogabb emberek egészségesebbek is.

Meg kell említenünk, hogy nem mindenki ilyen lelkes a házassági bakancslistával kapcsolatban. Orly Katz tanácsadó, párkapcsolati coach például azt mondja, hogy fennáll a veszélye annak, hogy a párok elvárások hálójába kerülnek, és állandó késztetést éreznek majd arra, hogy mit „kell tenniük”. Az egyik, erősebb akaratú fél pedig elnyomhatja a másikat, saját vágyait erőltetheti, a másik fél pedig kénytelen-kelletlen beleegyezik, egyfajta kötelezettségnek megélve a listát.

Honaman igyekszik ezeket az aggályokat eloszlatni. „Csak azt tesszük fel a listára, amit mindketten szeretnénk. Például a férjem házimozi rendszert akart, de engem ez egyáltalán nem érdekel, így nem került fel a közös bakancslistára. Nem arról van szó, hogy le lett szavazva, hanem arról, hogy ezt neki magának kell megvalósítania, neki egyedül kell dolgoznia az ügyön.” Azzal Katz is egyetért, hogy ha közös célokat tűzünk ki és azokat csapatként próbáljuk elérni, akkor azon dolgozunk majd, hogy a másik kedvére tegyünk. Ez fantasztikus dolog, tovább mélyíti a bizalmat és a gondoskodást a házasságban, intimebb, bensőségesebb kapcsoltban lesz részünk.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280