Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

12 tanács, minden házasulandó figyelmébe (és a házasságban élők is olvassák el)

12 tanács, minden házasulandó figyelmébe (és a házasságban élők is olvassák el)
2022
júl.
29

Legyen mindig behűtve a sör! Mindig adj igazat a feleségednek! Ezek sem rosszak, de ennél fontosabb tanácsaink is vannak.


Ne számíts nagy varázslatokra, a tanácsok igen egyszerűek – és nemcsak a házasság előtt állóknak szánjuk, de minden házasságban élőnek is. A jól működő házasságok tényleg ilyen banálisnak tűnő dolgokon alapszanak.

1. Folytasd a randizást – a férjeddel!

Egy kapcsolat halála az unalom és az egyhangúság, éppen ezért nem árt néha feldobni valami izgalmassal. A randizást házasként is lehet folytatni, a készülődés és a várakozás ugyanolyan szenvedélyeket korbácsol fel, mint korábban, amikor még nem voltatok férj és felség. Küldjél vacsorameghívást, lepd meg mozijeggyel a házasfeledet! Tartsd életben a szerelmet!

2. Vannak viták, amelyek nem érik meg az erőfeszítést

A klasszikus apróságok: koszos zokni a padlón, rosszul kinyomott fogkrém és a többiek. Hidd el, teljesen felesleges újra és újra ezeken lovagolni. Nem ér meg két nap haragszomrádot, egy elrontott hétvégét, mérges ajtócsapkodást. Légy nagyvonalú, mert sokkal több energiába, időbe és bosszúságba telik veszekedni ezen, mint legyinteni és bedobni a koszos zoknit a szennyestartóba.

3. A nem beszéléssel nem oldódik meg a probléma

Problémák nélkül nincs házasság, kommunikáció nélkül pedig megoldások nincsenek. Ha valami zavar, mondd bátran, mert ha nem így teszel, akkor nemcsak a társad nem fogja tudni, hogy mi a bajod, de a zavaró tényező sem fog megszűnni. A legbutább dolog folyamatosan mindent lenyelni, vagy sértett hallgatásba vonulni. Előbb-utóbb úgyis kirobban majd a vita, és minél nagyobbá duzzad a probléma, annál nehezebb lesz megoldani.

4. Osszátok meg a házimunkát!

A problémák örökös forrása, a kimeríthetetlen vita-téma, hogy ki takarítson, miért nem segít a másik, miért csak én csináljam, ő miért nem. Abban a világban élünk, amikor már nincs nagycsalád a házaspár mellett, és a nők ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak. Bármelyik féllel szemben igazságtalan lenne kizárólag az ő nyakába varrni a házimunkát. Osszátok meg, keressetek megoldásokat, hogy ki, miben tud segíteni. Az se baj, ha takarítónőt fogadtok, vagy rendelitek az ebédet, de legyen a megoldás mindkettőtöknek jó és elfogadható, senki se vigye a hátán egyedül a háztartást!

5. Használd a „kérem" és „köszönöm" szavakat

Csak azért, mert összeházasodtatok, még nem kell természetesnek venni a másik fél erőfeszítéseit. Ha szeretnéd valamire megkérni, tedd hozzá, hogy kérem vagy légyszíves, különben egész másként fog csengeni, és utasításnak hallja majd, netán parancsolgatásnak. Mutasd ki az örömödet, köszönd meg, ha valamit segít, ne gondold, hogy ez magától értetődő!

6. Nincs jobb érzés, mint megosztani az ágyadat a társaddal

Sosem tudhatjuk, mennyi időt tölthetünk együtt a szeretteinkkel, ezért fontos, hogy megbecsüljünk minden napot, amikor mellette ébredhetünk és mellette hajthatjuk álomra a fejünket.

7. Vannak napok, amikor úgy érzed, hogy utálod a másikat

Kár lenne tagadni, vannak napok, amikor egyszerűen nem érted, hogy léphettél házasságra vele, és fogalmad sincs, mi a fenének vagytok együtt. Ezeken túl kell jutni. Az utálat egy valóságos érzés, ahogy a házasságotok is valódi, minden nehézségével együtt. Kár lenne megjátszani a folyamatos rózsaszín lebegést. Az ilyen nehezebb időszakok inkább csak megerősítik a frigyet, néha nem árt dolgozni a házasságon, is előkeresni mindazt, amiért annak idején megköttetett.

8. Törekedj arra, hogy vonzó maradj!

Helytelen gondolat az, hogy a házasság után már bárki elhagyhatja magát, a kor, gyerekek száma, a kevés szabadidő mind-mind jó ürügy arra, hogy az ember slampos legyen és a kilók is meginduljanak felfelé. Ez rossz gondolkodás, nemcsak a másik miatt kell igyekeznünk vonzónak maradni, de saját magunk, a komfortérzetünk és az egészségünk miatt is. Természetesen nem arról van szó, hogy 40 évesen ugyanolyan ruganyosak maradunk, mint 20 évesen voltunk, és 2 gyerek után is ugyanúgy áll majd rajtunk a bikini. Az ápolt, vonzó külső azonban akarat kérdése!

9. Tartsd életben az intimitást

Törvényszerű, hogy a kezdeti intenzív szexuális élet egy idő után alábbhagy. Pedig az intimitás egy kapcsolatban nagyon fontos alkotó, éppen ezért a leghajszoltabb időszakban, a fáradt hétköznapokon is igyekezz megteremteni az együttlét körülményeit. Ölelések, gyakori csókok, félhomály, egy pohár bor-ezek a trükkök segítenek életben tartani a szexet és egyikőtök sem fogja azt máshol keresni.

10. Hagyd, hogy legyen tőled független élete is

A házaspárok szeretik együtt tölteni az idejüket, de szükségük van a különlétre is. Egymásra telepedni tilos, az állandó korlátozás és ellenőrzés lassan, de biztosan felőrli a kapcsolatot. Ne korlátozd a másikat a hobbijában, engedd, hogy nélküled is tervezzen programot! Ahogy neked, úgy neki is szüksége van külön feltöltődésre, arról nem beszélve, hogy a szerelmesek érdeklődési köre is lehet eltérő. Miért kéne neked focimeccsre járni, amikor kávézhatnál is addig a barátnőddel, amíg ő elmegy a haverjaival? Hagyjatok szabadságot, teret a másiknak!

11. Soha ne felejtsd el, miért éppen őt választottad!

Emlékeztesd rá magad nap, mint nap, nem véletlenül vele élsz együtt. Vedd észre a jó tulajdonságait, mert egy idő után könnyű csak a negatívumokra és a bosszantó dolgokra figyelni. Idézd fel, hogy melyek voltak azok a dolgok, amik miatt beleszerettél, és úgy érezted, hogy vele szeretnéd leélni az életedet! Lesznek napok, amikor fogalmad sem lesz, hogy mit láthattál benne-ilyenkor jó, ha tudatosan hívod elő ezeket az emlékeket.

12. A párod lesz a mindened

A házasság arról is szól, hogy megváltozik a fontossági sorrend, az én-ből mi lesz, és a házastársad legalább olyan fontossá válik, mint te magad. Ő lesz alegjobb barátod, a társad, a mindened, a támaszod, a tanácsadód, a pénzügyi szövetségesed.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280