Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Hogyan találjunk életre szóló szerelmet?

Hogyan találjunk életre szóló szerelmet?
2016
jan.
11

Tíz titok azoktól, akiknek sikerült.


Ki mondhatná el hitelesebben a hosszú házasság titkát, mint azok, akik életre szóló frigyben élnek? Karl Pillemer gerontológus, a Cornell Egyetem professzora több, mint 700 olyan amerikai embert interjúvolt meg, akik 63 és 108 év között voltak, és átlag 43 éve éltek házasságban. Az ő szavukra már igazán adhatunk!

Ahogy mondani szokás, 50, 60, 70 ... már gombócból is sok, mégis vannak, akiknek sikerül ennyi évet eltölteni egymás mellett. Pillemer szerint ráadásul ezek az emberek egyáltalán nem megkeseredettek voltak, hanem ellenkezőleg, még mindig mélyen szerelmesek!
Következzen 10 tanács tőlük, az egy életen át tartó szerelemhez.

1. Az ellentétek a mozifilmeken ugyan vonzzák egymást, de egy házasságban nem

A megkérdezettek azt javasolták, hogy olyan társat válasszunk, aki meglehetősen hasonlít hozzánk. Vagyis egyeznek az alapértékeink, az érdeklődési körünk, és nagyjából azonosak az életcéljaink. Izgalmas lehet egy teljesen más személyiséggel élni (egy darabig), de a tartós kapcsolatok főként a hasonló személyiséggel és háttérrel rendelkező emberek között alakulnak ki. Egyébként az emberek ösztönösen is olyan valakit keresnek, aki nagyjából ugyanannyira vonzó, hasonló anyagi helyzetű és értékrendű.

2. Figyelj oda arra, hogy mit mond a családod és a barátaid!

Vedd észre: ha senki sem kedveli a partneredet, akkor annak oka van! Tehát ha a választottaddal szemben nagy az elutasítás, ne legyél csakazértis vele, hanem próbáld megérteni, hogy másoknak miért alakult így a véleményük.

3. A fizikai vonzalom fontos

"Amikor nekikezdtem az adatgyűjtésnek, azt hittem az idősek majd a belső szépséget hangsúlyozzák, de nem ez történt. " mondta Pillemer. "Mindenki azzal jött, hogy a kapcsolat első lépése a fizikai vonzalom volt, tetszett nekik a másik."
Ez persze nem azt jelenti, hogy lényeges, hogy úgy nézzünk ki, mint egy filmsztár vagy egy topmodell. Inkább arról van szó, hogy maradjunk egészséges mértékben csinosak, ne hagyjuk el magunkat és dolgozzunk a jó kinézeten idősebb korban is. Ráadásul a szexualitás is izgalmas marad, ha a felek vonzóak érettebb korban is.

4. Óvakodj az erős, csendes típustól!

Lehet, hogy elsőre vonzó ez a típus, viszont egy életet leélni azzal, aki nem kommunikál rendesen – több, mint kihívás. Ha három szóban kellene összefoglalni a jó kapcsolat titkát, akkor a megkérdezettek szerint az így nézne ki: Beszélj, beszélj, beszélj!
Még a legmakacsabb idősek is azt mondták, az érzelmek kifejezése, a gondok kibeszélése alapvető fontosságú. Főleg, amikor hullámvölgyek, nehézségek vannak egy kapcsolatban, a kommunikáción áll vagy bukik a folytatás. Már egy párórás vacsorát sem tudtok eltölteni beszélgetéssel? Ha nem, akkor nagy a baj.

5. Lépjetek ki a komfortzónából!

Tv nézés helyett menjetek kempingezni, vagy fessetek ki együtt egy szobát. Ezek a tevékenységek hozzák össze a párokat, és segítenek abban, hogy igazán megismerjük a másikat. Ugyanez érvényes akkor is, ha meg akarod tartani a tűzet egy hosszú házasságban. Az unalmas, szürke hétköznapokat utazásokkal, közös kirándulásokkal, kimozdulásokkal lehet színesíteni.

6. Légy egy kicsit ódivatú!

Ha szerelmes vagy, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket: Megfelelő támogató társ a választottam? Jól bánik a pénzzel? Jó szülő lesz? Ne legyünk naivak: a házasság egy gazdasági szövetség is, ahol nem árt, ha a feleknek hasonló a pénzügyi kultúrájuk. A gyerekvállalás után pedig nagyon fontos, hogy szülőként is összedolgozzanak a házaspárok, a frigyek legnagyobb része éppen akkor fut zátonyra, amikor kiderül, hogy ebben a felállásban nem tudnak együttműködni.

7. Figyeld meg a parteredet játék közben!

Az idősek szerint valakit megfigyelni a játék közben remek diagnosztika. Megnézheted, hogy miként viselkedik stressz alatt, miként kezeli a kudarcot, tud-e veszíteni és képes e tisztességesen játszani. Ezek az apró dolgok nagyon sokat árulnak el mindenkiről.

8. Teszteld le a humorérzékét!

Figyeld meg, hogy mi az, ami megnevetteti a társadat! Ha például szerinte az ovis szintű malackodás vicces, szerinted pedig nem, valószínűleg 30 év múlva sem tudod majd ezt a humort értékelni. A megkérdezettek azt mondták, hogy kulcsfontosságú az, hogy tudjatok együtt nevetni.

9. Vedd észre a figyelmeztető jeleket!

Ha valaki erőszakos, netán tettlegességig fajulóan, akkor segítségre van szüksége, neked pedig menekülésre. Ne áltasd magad azzal, hogy majd megváltozik. Nem fog javulni a helyzet akkor sem, ha sértő, vulgáris a kommunikációja. Hasonlóan árulkodó, ha valaki túlzottan zsarnokoskodóan viselkedik, és elviselhetetlenül féltékeny.

10. A „szerelmes vagyok" érzés mindennek az alapja

Mindent elsöprően, megkérdőjelezhetetlenül hinned kell abban, hogy a választottad az az ember, akivel együtt akarsz megöregedni, aki a neked való társ egy életre. Nézz nagyon magadba, és mérd fel, hogy érzed-e ezt a mély szerelmet, és képes vagy e akár harcolni is érte, ha nehézségek támadnak a kapcsolatban.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280