Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ne mondj le a szerelemről a múltbéli tapasztalataid alapján!

Ne mondj le a szerelemről a múltbéli tapasztalataid alapján!
2023
szept.
06

Csak azért, mert te még nem találkoztál vele, nem biztos, hogy nem létezik valódi szerelem.


Lehet, hogy még sosem volt részed jól működő kapcsolatban, de ezzel nem vagy egyedül. Hiba lenne viszont azt gondolnod, hogy ez már örökké így marad.

Klikkelj egy társkeresésről szóló fórumra, és meglátod, mennyien teszik fel a kérdést: Miért nem szeret engem senki? Miért vagyok ilyen szerencsétlen? Miért találkozom mindig balfékekkel? Miért nem találom meg a nagy Őt?
Elárasztanak minket az önsegítő könyvek, rendelkezésünkre állnak a szakemberek, és minikurzusoktól, a levelező tanfolyamokon át, a hétvégi tréningekig számtalan helyen próbálhatunk rájönni arra, hogy miért nem találunk társra, mégis úgy tűnik, mintha ugyanannyi társtalan ember lenne, mint évtizedekkel korábban. Sőt, még több. A boldog párkapcsolat mindenkinek az álma, hiszen az ember nem szeret magányos lenni. Mégis vannak, akik évek, sőt évtizedek óta szinglik, és úgy tűnik, már lemondtak a szerelemről.

Keresünk, kutatunk, égen-földön, és mégsem találjuk, hogy lehet az? Minden tanácsot megfogadtunk már, minden lehetőséget kipróbáltunk, fenn vagyunk az összes netes társkeresőn, megismerkedtünk az összes barátunk facér barátjával, és még mindig egyedül vagyunk, hogy lehet az? Már megint csak lúzereket és szélhámosokat találtunk: hol a hiba? Miért tűnik úgy, mintha lehetetlen küldetés lenne megtalálni a szerelmünket?

A szakértők szerint a kulcs bennünk van. Igen, nekünk kell változtatni- nem megváltoznunk kell, hanem az elképzeléseinket, a hozzáállásunkat kell módosítani. Mindenekelőtt a fejünkben kell rendet tenni. Át kell lépni az én úgyse találok soha senkit, engem senki nem fog szeretni paneleket. Természetesen nem baj, ha a gondolkodásod átállításához eljársz önismereti körbe, szakemberhez, vagy ha könyveket olvasol. De ezek önmagukban nem fogják megváltani a világot, ha te még mindig úgy érzed, hogy „úgyse fog sikerülni".

Lehet mondani, hogy ez egy sefüle-sefarka tanács, de az az igazság, hogy azok az emberek, akiknek sikerül, egyvalamiben különböznek azoktól, akiknek nem: abban, hogy bíznak magukban, hisznek a sikerben. Nem a lehetőségük több az ismerkedésre, és nem igaz az sem, hogy szerencsésebbek, vagy valamiért őket elkerülik a komolytalanok. Ugyanolyanok, mint mások, mint Te, csak éppen elhitték, hogy megtalálhatják a párjukat, és így is lett. Nincs nagy titok, nincs nagy csoda.

Nézzünk egy példát, mondjuk veszel egy mosógépet, amivel nem vagy megelégedve. Valamiért nem tetszik, túl kicsi, túl hangos, vagyis úgy érzed, hogy nem neked való. Ha legközelebb mosógépet választasz, ugyanabból a típusból fogsz választani? Nem valószínű. Miért van az mégis, hogy egyesek képesek ötödszörre is ugyanazt a típust választani, ha partnerkapcsolatról van szó? Például ha valaki nem érzi jól magát egy domináns típusú férfi mellett, akkor miért nem vizsgálja meg önmagát, miért nem vonja le a következtetéseket, miért nem merít tapasztalatot ebből, ahelyett hogy újra és újra domináns férfi mellett horgonyozna le?

Minden embernek vannak értékei, jó és rossz tulajdonságai, és mindenki megérdemli a szerelmet. Nézz szembe a rossz választásaiddal, vond le a tanulságokat a múltbéli kapcsolataidból, nyiss egy tiszta lapot, és hidd el, neked is sikerülhet! Emlékezz, hogy nincs az a guru, könyv, terapeuta, coach, aki megtalálja helyetted az Igazit, amíg te magad nem hiszel benne, hogy érdemes vagy a szerelemre, és téged is vár valahol a nagy Ő.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280