Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

20 dolog, amit az introvertált párodról tudnod kell

20 dolog, amit az introvertált párodról tudnod kell
2015
dec.
07

Talán magányosnak tűnnek vagy boldogtalannak. Pedig nem azok, csak befelé fordulóak.


Nem élvezik a nagy bulikat, és szívesebben maradnak otthon szombat este, mint hogy bebumlizzanak a lármába. Néha nehéz lehet megérteni, hogy ők ettől még teljesen jól vannak és egyáltalán nem sótlanok.
Ismerjük és értsük meg az introvertált embereket (főleg, ha mi magunk extrovertáltak vagyunk, és összehozott a sorsunk egy introvertált szerelemmel)!

1. Imádnak nyugiban egyedül lenni

Igen, tényleg szeretnek magukban időt tölteni. Feltölti őket. Eközben gondolkodnak, tervezgetnek, írnak, olvasnak, feldolgozzák a történéseket. Fontos, hogy nyugalomban és viszonylag hosszabb időben lehessenek egyedül.

2. A nagy tömeg agyonnyomja őket

Nem rajonganak a tömegért, és utálnak hosszabb időt egy rakás emberrel együtt tölteni. Egy koncert vagy előadás kedvéért persze kibírják, de nincs szükségük arra, hogy állandóan egy seregnyi emberrel vegyék körbe magukat. Sőt, ez egy idő után már kifejezetten nyomasztó és frusztráló számukra.

3. Igazán szeretik az embereket

Az introvertáltak nem feltétlenül antiszociálisak. Egy idegen ember viszont nem tölti fel őket energiával, és némi időre is szükségük van, amíg rá tudnak hangolódni a másikra. Türelmesnek kell lenni velük, ők nem tudják azonnal kimutatni, hogy élvezik a másik társaságát, előbb meg kell ismerkedniük vele.

4. Elemző alkatok

Keresik az élet mélyebb értelmét, folyamatosan elemzik a helyzeteket, állandóan vizsgálják a világot. Ezért hosszabb időbe telik, míg megértenek valamit, nem azért, mert elsőre nem esett le, hanem mert minden szempontból, és mélyebben is megvizsgálják.

5. Inkább kevesebb embert szeretnének megismerni, de őket mélyebben

A legtöbb introvertált ember tökéletesen boldog egy maréknyi közeli barát társaságában. Számukra frusztráló a sok barát, ugyanis ténylegesen szeretnék ismerni és érteni őket.

6. Nagyszerű hallgatóságot alkotnak

Imádnak másokat hallgatni. Ez remek alkalom arra, hogy még jobban megismerjenek valakit, és megértsék őt. Ők azok, akik igazán, teljes valójukkal oda tudnak fordulni a másik emberhez.

7. Imádnak mókázni

Az introvertált személyiségek egyáltalán nem unalmas emberek. Csak szeretik a mókás oldalukat a megfelelő embernek és helyzetnek tartogatni. Tudnak bolondozni, poénkodni és a karaoke esten is simán a színpadra lépnek! Ugyanakkor számukra egy könyv olvasása is szórakoztató lehet. Nem biztos, hogy nagy társaságot és hangzavart képzelnek a kikapcsolódás mellé.

8. Néha ők is szeretnének extrovertáltak lenni

Néha elképzelik, hogy milyen lehet besétálni egy tömegbe, és azonnal pörögni, ismerkedni, feltöltődni a körülöttük lévőktől. Csodálattal nézik azokat, akiknél ez így működik, és titkos álmaikban egy napig cserélnének velük.

9. Szeretik a csendes, otthonülős estéket

Szeretnek otthon maradni péntek este, tévézni vagy olvasni a kanapén, nem feltétlenül vágynak zajos bulikra, nyüzsgő vacsorákra.

10. Nem szeretnek a figyelem középpontjában lenni

Ki nem állhatják, ha rájuk szegeződnek a szempárok. Zavarba jönnek, ha sok ember előtt kell beszélniük. Ez nem azt jelenti, hogy nincs véleményük, egyszerűen csak utálnak szerepelni.

11. Nem azok a kifejezett party-állatok

Lehet, hogy mindenki remekül érzi magát a buliban, és nem kizárt, hogy tényleg fergeteges a party, a befelé forduló ember viszont mégis egyedül ácsorog és szenved a sarokban. Kényelmetlenül érzi magát, mintha kicsúszott volna a lába alól a talaj.

12. Nem szeretnek magukról beszélni

Nem azok a hencegő típusú emberek. Sokkal jobban szeretik először a beszélgetőpartnerüket megismerni, és csak azután kiadni magukat. Távol áll tőlük az üres fecsegés, az okoskodás.

13. Igazi, valódi kapcsolatokat építenek

Ezek nem csak üres frázisok: tartalmas, valódi kapcsolatokat keresnek. Nincsenek érdekbarátaik, ivócimboráik, fürtökben lógó jóbarátaik.

14. Hatékonyabban dolgoznak kis csapatokban

A munkájukban is sokkal jobban szeretik, ha kevés emberrel alkotnak csapatot. Egy prezentáció, előadás is kényelmesebb számukra, ha csak néhány szempár szegeződik rájuk.

15. Észrevesznek olyan dolgokat, amik elkerülik mások figyelmét

A munkahelyen nagyon értékesek, hiszen olyan részleteket is észrevesznek, amik felett mások elsiklanak. Mivel nagyon mélyen értik és érzik a problémákat, ők azok, akik előállhatnak a megoldással, amikor már mindenki feladja. Sőt, tanulmányok szerint nagyszerű vezetők is lehetnek.

16. Könnyen magukévá teszik mások nézőpontját

Nagyon empatikus személyiségek, akik könnyen belebújnak mások bőrébe, és így pontosan értik a gondjukat, a véleményüket. Még ha nem is értenek velük egyet, akkor is képesek átérezni a másik helyzetét.

17. Nem feltétlenül félénkek

Bár sok az átfedés, a félénkség és az introvertáltság nem feltétlenül járnak kéz a kézben. Sőt, a kutatók szerint az extrovertált személyiségek között rengeteg a félénk!

18. A nagyon energikus emberektől kimerülnek

A nagy hőfokon izzó embereket fárasztónak találják. Nem érzik jól magukat velük, nem tudják a kilengéseket követni, nem töltődnek fel tőlük, hanem

ellenkezőleg: teljesen lemerülnek.

19. Szeretik lassan élni az életet

Sokáig mérlegelnek, lassan hoznak döntéseket, ezért gyakran nehezen haladnak egyről a kettőre.

20. Nem az introvertáltság az egyetlen tulajdonságuk

Az csak egyetlen tulajdonságuk, hogy befelé fordulóak. Még számos más, értékes jegyük van, ezért nem jó betenni őket egy skatulyába. Mint minden ember, ők is sokfélék, amellett, hogy kicsit csendesebbek, és megfontoltabbak, mint mások.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280