Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A nyitott kapcsolat 10 alapszabálya

A nyitott kapcsolat 10 alapszabálya
2015
dec.
02

Nyitott kapcsolatra vágysz? Mielőtt belevágsz, ezt olvasd végig!


Van, aki már a gondolattól is rosszul van, hogy osztozzon a partnerén. Mások állítják, hogy a dolog működik. Ahhoz azonban, hogy minden félnek csak örömet okozzon, néhány szabályt be kell tartani.

1. Ellenőrizd a kapcsolat stabilitását

Egy intim kapcsolatot „kinyitni" mindig bizonytalan kimenetellel jár. Érzelmi egyensúlyozás, egy nagyon vékony pallón. Ha már egy meglévő kapcsolatot kívántok nyitottá tenni, annak biztos alapokon kell állnia. Ha valami egészen újba vágsz ezzel bele, akkor neked kell mentálisan stabilnak lenned. Nem jó ötlet stresszes, nehéz időszakban belemenni ilyen kísérletbe.

2. Készülj fel a féltékenységre

A féltékenység nem egy eszement dolog, ami csak akkor érhet utol valakit, ha nem tud uralkodni az érzelmein. A féltékenység egy normális érzelem, amit akkor tapasztalunk, ha számunkra fontos, szeretett dolgot akarnak tőlünk elvenni. Beszélhetsz róla, készülhetsz rá, de elkerülni nem tudod. Ha rosszul viseled a féltékenységet, nem biztos, hogy a nyitott kapcsolat neked való.

3. Beszélj mindenkivel, aki benne van

Az őszinteség és a nyíltság kulcsfontosságú, nemcsak azt kell elmondanod, hogy mit akarsz, de azt is, hogy mi az, amit semmiképp sem. Csak a szexről szól? Másokkal is akarsz randizni? Arra vágysz, hogy a párodnál te legyél az első továbbra is, minden tekintetben?

4. Részletezzétek az extrákat

Egy másik pár az ágyban? Havi két külön töltött hétvége? Beszéljétek meg, hogy ki mit tehet és kivel. Ne feledkezzetek el arról sem, hogy mi az, amit tudni akar a másik, vagy éppen mi az, amiről nem szeretne tudni.

5. "El a kezekkel" lista

Írjátok össze, hogy ki az, akivel tilos a másiknak kapcsolatot létesítenie, legyen az barát, szomszéd, munkatárs. Ha minden közeli ismerősötök a listán van, akkor meglehet, hogy csak vadidegenekben gondolkodhattok.

6. Ami nekem jár, az neked is

Ha valamit megtehetsz, akkor ahhoz a másiknak is legyen joga.

7. Mondd el a barátaidnak

Nem kell persze hivatalos bejelentést tenned, de a barátaidnak mondd el nagyvonalakban a dolgot. Képzeld csak el, mennyire kínos helyzeteket teremthet, ha meglátják a párodat mással, pánikszerűen felhívnak téged, vagy napokig emésztik magukat, hogy mit lépjenek.

8. Ez nem egy gyorssegély

Sokan azt hiszik, hogy egy nyitott kapcsolat arra hivatott, hogy helyrehozza azt, ami már amúgy sem működik. Nem fogja. Sőt, valószínűleg véget vet a kapcsolatnak, de hogy rontani fog rajta, az egészen biztos.

9. Légy tisztességes

Légy tisztességes: a partnereidnek mondd el, hogy nyitott kapcsolatban élsz. Mindig fennáll a veszélye, hogy egy ilyen kapcsolat érzelmi töltettel telik meg, és ha a partnered többet remélhet, akkor jobban összegubancolódnak a szálak. Ha cikinek érzed bevallani, hogy nyitott kapcsolatban élsz, akkor valószínűleg nekem neked való.

10. Legyen benne örömöd

Ha úgy találod, hogy megbirkóztok a helyzettel, a nyitott kapcsolat állítólag fantasztikus lehet. Ha úgy érzed, a monogámia nem neked való, ha nem látsz semmi kivetnivalót abban, hogy több emberrel is szexuális vagy szerelmi viszonyban állsz, ha kíváncsi vagy, ha szeretsz kipróbálni sok mindnet, akkor a nyitott kapcsolatot neked találták ki. Ha viszont szenvedsz és rosszul érzed magad az egésztől, akkor vess véget ennek, hiszen nem ezért vágtál bele, hogy rossz legyen.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280