Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Létezik ideális korkülönbség a hosszú házassághoz!

Létezik ideális korkülönbség a hosszú házassághoz!
2015
nov.
09

Egy tavaly megjelent tanulmány szerint a házastársak között lévő korkülönbség meghatározza a házasság várható "élettartamát".


A szakemberek (Andrew Francis és Hugo Mialon, az atlantai Emory University professzorai) mintegy 3000 ember megkérdezése alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a nagy korkülönbség növeli a válás kockázatát, és meglepő módon már pár éves eltérés is rizikófaktort jelent.

Ötévnyi különbség a feleség is a férj között már 18%-kal nagyobb esélyt jelent a házasság zátonyra futásához, mintha egykorú párról lenne szó. Ha az egyik fél 10 évvel idősebb, mit a másik, akkor már 39%-kkal nagyobb a válás esélye, a 20 éves korkülönbségnél pedig már 95%ra ugrik ez a mutató. A legjobb választásnak tehát ezek szerint a hasonló korú partner bizonyulhat.

A különböző generációkból származó társaknak különböző zenei, irodalmi ízlése lehet – sokszor azt sem tudják, miről, kiről beszél a másik. A nagy korkülönbséggel élő párok eltérően képzelhetik a szabadidő eltöltését, és egészen más életszakaszban járnak, egészen más problémák foglalkoztatják őket egyéni fejlődésük útján. Nem ritkán a szexuális étvágyuk is gyökeresen különbözik: a középkorú nőknek nő a forró éjszakákhoz való kedve, míg a férfiaknak csökken ebben az életkorban.

Természetesen nem a kor az egyetlen fontos tényező a házasság tartósságát illetően. A tanulmány rámutatott, hogy kiemelt szerepet játszik az is, hogy valamelyik félnek van e már gyermeke egy korábbi kapcsolatból, és hogy közösen vállalnak e utódokat. Jó hír, hogy minden együtt eltöltött év a házasságot tartósítja: 10 esztendő után már 94%-kal kevesebben adják be a válást. 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280