Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A jó kapcsolat titka: meló, meló, meló

A jó kapcsolat titka: meló, meló, meló
2018
ápr.
15

Azok a kapcsolatok működnek jól, amelyeket jól működtetnek.


Eleget halljuk, hogy a jó kapcsolatért nap, mint nap dolgozni kell, de vajon mit jelent ez a gyakorlatban? Melyek azok az építőkövek, amikből építkezni kell?
Íme, a 8 legfontosabb!

1. Kommunikáció

A jó kommunikáció során megosztjuk egymással az érzelmi, mentális, fizikai igényeinket, gondolatainkat, elmondjuk, hogy mi foglalkoztat, nem pusztán tőmondatokban menedzseljük az életünket. Se te, se a partnered nem gondolatolvasó, így az érzésekről, elképzelésekről, tervekről muszáj beszélnetek. Vannak, akik szerint az egész kapcsolat a megfelelő kommunikáción áll vagy bukik!

2. Elismerés

Az egyszerű köszönöm-től a nagyobb dicséretig, háláig bármivel kifejezhetitek egymás felé, hogy örültök a segítségnek, a támogatásnak, legyen szó akár az esti mosogatásról, akár egy nagyobb munkáról, aminek ideje alatt a párod tartja otthon a frontot, akár csak arról, hogy végighallgatta, milyen nehéz napod volt. Ragadj meg minden alkalmat, hogy megerősítsd a párod felé, mennyi energiával tölt fel, hogy ketten osztoztok a feladatokon.

3. Egymásra utaltság

Nem azt jelenti, hogy sülve-főve együtt vagytok, mintha nem is két ember lennétek, hanem azt, hogy mindig számíthattok egymásra. Kulcsfontosságú a saját szabadidő, külön hobbi, barátok, nem könnyű megtalálni a helyes egyensúlyt.

4. Játékosság

Legyen sok közös élményetek, mókázzatok együtt! Nemcsak a mindennapok szürke rutinját töritek meg ezzel, de minden egyes alkalommal, amikor együtt nevettek, olyan boldogsághormonok szabadulnak fel, amiktől intimebb és szenvedélyesebb lesz a kapcsolatotok.

5. Elfogadás

Nagyon fontos, hogy ne megváltoztatni akarjuk a másikat, hanem elfogadjuk úgy, ahogy van. Hasonlóan, a körülményeinket, lehetőségeinket is el kell fogadnunk, van, amin nem változtathatunk, az állandó irigykedés, panaszkodás csak megmérgezi az életünket. Ne azt keressük, hogy mi az, ami nincs meg a társunkban, hanem azt értékeljük, ami megvan.

6. Pozitív szemlélet

Optimista hozzáállással sokkal könnyebb felépíteni egy harmonikus kapcsolatot, életet. Ha valaki állandóan azt nézi, hogy mi miért nem fog sikerülni, akkor minden energiája a hárításra, rombolásra fordítódik – és valóban nem fog cél érni.

7. Megerősítés

Apró ajándékok, figyelmességek egymás felé, kedves sms napközben, egy szál virág, egy váratlan vacsora-meghívás a nap végén: ezek a látszólag kis dolgok nagyon sokat lendítenek egy kapcsolaton. Egyáltalán nem kell hatalmas dolgokra gondolni, a mindennapok az apró gesztusoktól lesznek szebbek.

8. Őszinteség

Egy olyan emberrel élni, akiben megbízhatsz: hidat jelent közted és a világ nehézségei között. Egyszerűbb meghozni a döntéseket, megoldani a nehézségeket, vállalni a kockázatot, ha van valaki, akire támaszkodhatsz, aki iránt megvan a feltétlen a bizalmad. Legyetek mindig őszinték egymáshoz, még akkor is, ha az őszinteség néha fáj. 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280