Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Szerelem és örök élet? Ezt üzeni a krizantém!

Szerelem és örök élet? Ezt üzeni a krizantém!
2015
aug.
25

A kínai kultúrában a krizantém a nyugodt életet szimbolizálja, állítólag nevetést hoz a házba. Ázsiában teaként is „fogyasztják", piros változatával akár szerelmet is vallhatunk. Itt az ideje jobban megismerni az ősz legnépszerűbb virágát!


Hazánkban sajnos szinte csak temetővirágként ismerjük, pedig a krizantém nagyon izgalmas virág! A virágzata lehet pompon, gömb, félgömb, sugár, ernyő, japán, margaréta típusú és számos egyéb. Egy 3000 éves legenda szerint valaha a ma Japánhoz tartozó Szitakötő-szigeten termett egy olyan gyógynövény, amely megfiatalította az embert, ha fiatal lányok és fiúk szedték le. A felkeresésére indult ifjak sok kalandot átéltek, de a fiatalító növényt nem lelték meg. Megtalálták viszont a krizantémot, és kereskedni kezdtek vele. A buddhista oltárokon gyakran láthatjuk ezt a virágot, pozitív energiákat tulajdonítanak neki, a Yang energiáját jelképezi, a jó szerencsét, vidámságot hoz a házba.

Mint személyiségtípust a krizantémot a novemberben született (Skorpió) jegyűekkel hozzák párhuzamba: ezeknek az embereknek számos „rétegük" van, és mindig újabb és újabbak kerülnek elő (hasonlóan a krizantém szirmaihoz). A krizantém-típusú emberek szülöttei a tisztaságot, őszinteséget keresik mindenhol.
A viktóriánus korban, amikor a virágok „beszéltek", az emberek pedig rajtuk keresztül üzentek egymásnak, a krizantém jelentését mindenki ismerte. A sárga krizantém az érzéki kalandok finom visszautasítását jelezte, a piros krizantém ajánlattételt szimbolizált, szerelmet és felhívást közvetített egy románcra, míg a fehér krizantém az igazmondás, az őszinteség, a lojális szerelem jelképe, a lila pedig a vidám jókívánság hírnöke volt. Ezzel a virággal boldogságot, titkos szerelmet is „üzentek".

A keleti orvoslásban a krizantémot a szív csakrával hozzák összefüggésbe. Léteznek évelő krizantémok is, melyek az életciklusok változását, az elmúlást és a megújulást szimbolizálják. Krizantémmal álmodni a belső én kibontakozását jelzi, az egyéni fejlődést, erősebb személyiséget is ez a virág szimbolizálja.
A krizantém bizonyos rovarok ellen is hatásos, mert egy természetes rovarűző szert tartalmaz. A visszeres panaszokra is használják, a véráramlást serkenti. A feng shui szerint boldogságot, nevetést hoz a házba. Ez az izgalmas virág a novemberi születésű emberek virága, a 13-dik házassági évfordulóra javasolt virág, és Chicago hivatalos virága is egyben. Japánban, ahol a krizantém szimbolizálja a napot is, még a boldogság fesztivált is rendeznek minden évben, a virág ünneplésére. A hosszú élet titkát is a krizantémban sejtik: úgy tartják, hogy ha egy szirmát egy borosüvegbe tesszük, majd a bort megisszuk, akkor hosszú, egészséges életünk lesz. 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280