Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Kleopátra csáberejének titka: a levendula - szedd magad listával!

Kleopátra csáberejének titka: a levendula - szedd magad listával!
2015
jún.
03

A monda szerint Ádám és Éva Édenkertjéből származik, és az ókor óta ismerik, mint a csábítás eszközét, és a szerelmi szenvedélyek fokozóját.

Emellett nyugtató, frissítő, rovarűző, gyulladáscsökkentő hatású – és finom ízt kölcsönöz a szörpnek, csokinak is. Nemsokára indul a levendulaszüret, eláruljuk, hol tudjuk teleszedni a zsákunkat!

Egy bibliai történet arról mesél, hogy Judit, az ellenséges parancsnok, Holofernes elcsábítása előtt levendulával kente be magát. Így tudta meggyilkolni a férfit, és megvédeni Jeruzsálemet. A csábító illat hatalmas erejét Kleopátra is kihasználta Julius Caesar és Marcus Antonius elcsábítására. A középkorban Szt. Lukács napján a fiatal lányok levendulafőzetet ittak, hogy meglássák, ki lesz az igazi szerelmük.

A hajadonok párnáiba rakott levendula a szerelem reményét hordozta, a friss házasok ágya alatti csokor pedig szenvedélyt biztosított. A levendulát több impotencia-ellenes szerben is használják manapság, mivel vérbőség okoz és stimuláló hatású. A levendulaolajból fürdő készítése ajánlott, mert fokozza a vérbőséget, de bedörzsölésre és masszázsolajként is kitűnően használható. Emellett megnyugtatja a fáradt idegeket, és segíti az egymásra hangolódást.

És most jöjjön a Szedd magad! lista, levendula-lelőhelyekkel!

1. Tihany, a bekötőút melletti levendulaültetvény, gödrösi elágazó

Időpont : 2015. június 13. – július 5. (minden nap 10-20 óráig)

Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja. Kizárólag ebbe a táskába lehet szüretelni. A saját szüretelés élménye mellett egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (pl. levendula szappan, olaj, csoki, szörp, lekvár) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! A rendezvénnyel párhuzamosan a Levendula Hetek keretében számos program várja az érdeklődőket.

További információ: https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/levendula_szedd_magad_2015/

2. Pannonhalma, Apátság, Levendulahetek

Időpont: 2015. június 26. - július 12. (a levendulaszüret időpontja: júl. 11.)

A Pannonhalmi Főapátság Levendulahetek elnevezésű programja a levendula virágzásának és részben aratásának idejével esik egybe. A rendezvény ideje alatt naponta várják kézműves foglalkozásokkal a kicsiket és nagyokat a Gyógynövénykertben. A Gyógynövényházban tablók mutatják be a hagyományos kolostori gyógynövényeket, ezek hatásait és a kolostori gyógyászatot. Megvásárolhatók az Apátság gyógynövényes termékei, gyógynövényes méz kóstolható, gyógynövénytea és levendulaszörp fogyasztható. A levendula lepárló műhely a gyógynövényház nyitvatartási idejében naponta ingyenesen látogatható, s minden nap ingyenes vezetések indulnak a gyógynövénykertben. A Viator Apátsági Étteremben levendulával készült étel- és italkülönlegességek kaphatók.

További információ: www.bences.hu

3. Hőgyész, Levendulafarm

Időpont: 2015. június 21.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a levendulaszüretet Hőgyészen. A témakörben a résztvevők ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak, lesz gyógymasszázs, kozmetikai bemutató, gyógytea kóstolás, levendulás étel és italkóstoló, levendula koszorú, buzogány és csokor készítés, és arcfestés a levendula színeivel. Figyelem! A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezés 2015. június 15-ig.

További információ: www.levendulafarm.hu 

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280