Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Melyik az a zöldség, amely a francia király hálószobájában uralkodott?

Melyik az a zöldség, amely a francia király hálószobájában uralkodott?
2015
ápr.
12

Ha eddig úgy gondoltál a zellere, mint egy unalmas zöldségre, akkor most meg fog változni a véleményed!

A zeller egy igazi afrodiziákum, ami számos tulajdonsága miatt növeli a libidót!

Története van

A zellert már az ókori görögök is ismerték, de igazán népszerűvé a 17. században vált, amikor a francia király szeretője rendszeresen feltálaltatta az uralkodónak, tudva, hogy a zeller fokozza a férfiúi teljesítőképességet és a nemi vágyat. A tapasztalatok szerint kellő mennyiségű nyers zeller elfogyasztása növeli egy, a férfiak verítékében található, szagtalan, feromonszerű hormon természetes termelődését, és ezáltal szexuálisan vonzóvá teszi a férfiakat. A nők állítólag nehezen bírnak ilyenkor ellenállni.

Hogyan hat? 

Egyes tanulmányok szerint, a zeller kémiai összetevői az agyalapi mirigyre hatnak, amely a szexhormonok szintjének és hatásának elsődleges szabályozó mirigye. Más kutatások rámutatnak, hogy a zeller a mellékvese által termelt hormonok (pl. adrenalin és noradrenalin) termelődésére hat, amik az életünk ritmusát határozzák meg. Kellő mennyiségben fogyasztva csökkenti a hormonális ingadozásokat, így hozzájárul a jobb közérzethez is.

Mit tartalmaz még?

A zeller kis mennyiségben nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és nyomelemeket (cinket, kálciumot, vasat, nátriumot, foszfort), valamint A, B, C vitamint tartalmaz. Amellett, hogy hozzájárul a kiegyensúlyozott szexuális élethez, az ideális testsúly megtartásában is szerepet játszik, csökkenti a szív és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a magas vérnyomás kialakulásának esélyét. A zeller a fogyókúrázók jó ismerőse, alacsony kalória és magas rosttartalma miatt, és ez sem utolsó a szexuális élet szempontjából. Karcsúbb testtel és magasabb önértékeléssel bizonyítottan aktívabbak vagyunk a hálószobában is!

Hogyan fogyaszthatjuk?

A zeller jól variálható, és többféle változatban elérhető: a halványító (vagy angol) zeller hosszú zöld szárával salátákhoz is használható, de ez a "keverőkanala" a Bloody Mary koktélnak is. A gumós zeller jól ismert, levesekben, főzelékekben gyakran találkozunk vele. A metélőzeller a zsenge, finom levélkéket jelenti, amit ugyanúgy használhatunk, mint a petrezselymet.

Egyszóval ideje a zellerre másként gondolni, mint unalmas zöldségre. Elő a kosarakat, irány a piac! Jöhet egy inspiráló zelleres recept? >>

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280