Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A női örömlétra 10 foka

A női örömlétra 10 foka
2015
ápr.
05

Egyszerűsítsünk, jöjjön az a 10 dolog, amire minden nőnek időt kellene szakítani, hogy harmóniában legyen önmagával!

Habár a mai nőknek tengernyi önképző könyv és weboldal és magazin áll rendelkezésükre, hogy miként legyenek boldogak, kiegyensúlyozottak, egészségesek, valljuk be, a gyakorlatban mindezt kivitelezni nem is olyan egyszerű. A túl sok információ inkább túlterhel és összezavar.

Mire is van valójában szükségük a nőknek? Íme a listánk:

1. Szex

Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeres szexuális élet csökkenti a szorongás és a depresszió veszélyét. Ezenfelül növeli az önbizalmat, az alvás minőségét, és jó hatással van az immunrendszerre. Hovatovább, orgazmus esetén oxitocin termelődik, ami stresszoldó és nyugtató hatással bír.

2. Alvás

Az alvás milyensége meghatározza a közérzetedet, sőt az egész napodat. Már rég bebizonyították, hogy a kialvatlanság veszélyes. Azok az emberek, akik nem alszanak eleget, olyan rosszul teljesítenek a szimulátorban, vagy az egyszerű koordinációs feladatokban, mint a részegek.

3. Testmozgás

A rendszeres mozgás hozzájárul a fittséghez és a jó közérzethez. Egyszerűen jobb formába hoz és kész.

4. Építő kapcsolatok

Mivel szociális lények vagyunk, szükségünk van az építő jellegű kapcsolatokra. Vagyis az olyanokra, amelyek hozzánktesznek, ahol kibontakozhatunk, amelyekben jól érezzük magunkat.

5. Ösztönző szellemi aktivitás

Nemcsak a testednek, a gondolataidnak is szüksége van szárnyalásra. Akár a munkádban, akár a hobbidban találod meg a szellemi kihívást, sokat tudsz meríteni belőle. Végül is a gondolkodás az egyik dolog, ami emberré tesz minket.

6. Idő a játékra

Nemcsak a gyerekeknek van szükségük játékidőre, hanem a felnőtteknek is! Mikor feledkeztél bele utoljára annyira valamibe, hogy semmi más nem számított? Hagyj magadnak időt arra, hogy kreatív és spontán légy, és élvezd a játékot!

7. Fizikai érintés

Most ne a szexre gondolj! Hanem egy ölelésre, egy kézfogásra. Mindenkinek szüksége van az érintésre, ez elemi igényünk. Az érintés oxitocint szabadít fel, miközben csökkenti a stresszhormonok termelődését. Testünk számára egy simogatás annyit jelent: „Én itt vagyok neked."

8. Közösség

Valahova tartozni jó, legyen az egy falu, egy lakóközösség. Közösségi lények vagyunk, ősidők óta igényünk, hogy egy csoportnak, törzsnek, családnak a tagjai legyünk. Manapság érdeklődési körünk mentén is becsatlakozhatunk egy közösségbe, klubba, és minden ilyen „tagság" bennünket gazdagít.

9. Idő a feltöltődésre

Ahogy egy elemet is szükséges feltölteni, úgy van szükségünk nekünk is a töltekezésre. Talán ez a legnehezebb, tudatosan kiszakítani magunknak a pihenőidőt – de muszáj!

10. Megfigyelő én

Ez annyit tesz, hogy arra is időt kell szakítanod, hogy saját magadat „elemezd és megfigyeld". Vagyis tisztában kell lenned vele, hogy merre tartasz, mik a céljaid, miben kell fejlődnöd, min kell változtatnod. Tudatossá kell válnod, hogy a dolgok ne csupán megtörténjenek veled, hanem úgy történjenek, ahogy te szeretnéd. Ha nem ismered magad, akkor honnan tudhatnád, hogy mire van szükséged? Hogy hozhatnál döntéseket, ha nem tudod, mi irányítja a viselkedésedet?

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280