Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egy tanulmány szerint a férfi testének illatából megmondható, hogy szingli-e vagy sem

Egy tanulmány szerint a férfi testének illatából megmondható, hogy szingli-e vagy sem
2023
márc.
02

A női orr mindent tud.


Korábbi tanulmányok megállapították, hogy a férfiak tesztoszteron szintje alacsonyabb lesz, ha elköteleződnek egy kapcsolatban. A szingli pasik viszont magasabb tesztoszteron szintet produkálnak, ami bizonyítottan hat a testükből áradó illatra is. A nők előtt nincs titok, ugyanis kifinomult szaglásukkal ezt érezni képesek.

Mi, emberek nem csak a vizualitásra hagyatkozunk a párkeresésnél, de a szaglásunk is segít a döntésekben. Különösen a testszag az, amelyet feltérképezünk, mivel ez jeleket adhat a fizikai egészséggel és a genetikai összeférhetőséggel kapcsolatban is egy potenciális partner esetén.

A felmérés során 91 férfit kérdeztek meg, a résztvevők fele szingli volt, míg a másik fele párkapcsolatban élt. Egyszerű, fehér rövidujjú viselésére kérték fel őket, és némi testmozgást kellett végezniük, hogy kissé megizzadjanak. Ezt követően 82 heteroszexuális nőt kérek fel arra, hogy 6 pólót szimatoljanak végig és hasonlítsák össze a ruhát viselő férfiak fényképével.

Az elméletek bizonyítódni látszódtak, mivel az egyedülálló férfiak testszaga intenzívebb volt, mint a foglaltaké. Sőt, a szinglik arcképét a nők sokkal férfiasabbnak ítélték meg, de csak azon asszonyok, akik maguk párban élők voltak.

A tanulmány eredményei alátámasztották a korábbi hipotézist. Ugyanakkor, bár a nők képesek voltak felismerni az agglegények illatát, azt nem állították, hogy számukra ez sokkal vonzóbb lett volna, mint a párkapcsolatban élő férfiak illata. Amikor az összes résztvevő férfi fotóját megmutatták nekik, a nők jobban vonzódtak a foglalt férfiak arcához, akiket hűségesebbnek és megbízhatóbbnak éreztek a szingli férfiaknál.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280