Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A magyar férfiak nem érzik magukat sikeresnek?

A magyar férfiak nem érzik magukat sikeresnek?
2022
máj.
16

A magyar férfiak kevés hányada érzi magát sikeresnek, és úgy vélik, nincs elég önbizalmuk.

Fontos számukra a szakmai megbecsülés, nem vágynak izgalmas életre, de kedvelik a kalandvágyó típusú nőket.

A National Geographic csatorna reprezentatív kutatása azt vizsgálta, hogy milyen tényezők befolyásolják a magyar férfiak karrierválasztását, hogyan vélekednek saját magukról és mennyire szeretnének izgalmas életet élni. 

A felmérésből kiderült, hogy leginkább a 30-39 évesekben ég a felfedezési vágy: több mint egyötödük vágyik izgalmas életre, harmaduk pedig szeret új helyeket felfedezni. Az eggyel idősebb korosztály esetében már alig 7% vágyik izgalmas életre. Érdekes módon, talán ezeknek az eredményeknek némiképp ellentmondva, a megkérdezettek nagyrésze (70%) vonzóbbnak találja az olyan nőket, akik kalandvágyó, felfedező típusok.

A National Geographic csatorna „Járatlan út” elnevezésű kutatása azt mutatja, hogy a válaszadó férfiak csupán 28 százaléka gondolja úgy, hogy saját megítélése szerint magabiztos, kellő önbizalommal rendelkezik. A felsőfokú végzettségűek esetében ez a szám alacsonyabb, alig 14 százalékuk mondta azt, hogy önbecsülése a helyén van. A megkérdezett férfiaknak pedig mindösszesen 19 százaléka érzi magát sikeresnek.

A megkérdezett magyar férfiak többsége, 67 százaléka stabilitásra törekszik a mindennapokban. Munkahelyválasztáskor a fizetés összegénél és a szakmai fejlődési lehetőségnél jóval fontosabb a magas presztízsértékkel bíró állás és a fix munkaóra-szám. Ennek ellenére, a karrierválasztásnál a fizetés összege nagyjából csak egyötödüknek fontos. Sőt, a 30-39 éves korosztály esetében elenyésző kisebbségénél nyom a latban. A megkérdezettek négyötöde válaszolta azt, hogy kevésbé vagy egyáltalán nem számít a pénz.

A kutatásból még az is kiderül, hogy a válaszadók zömét foglalkoztatja, hogy mások magas presztízsértékkel bírónak ítéljék meg a munkájukat. A résztvevők közel 80 százalékának kifejezetten fontos, hogy szakmáját mások is megbecsüljék. A szakmai fejlődés a kutatásban résztvevő férfiak közel felénél (47%) merült fel, azonban a döntő többség számára az kevésbé vagy egyáltalán nem mérvadó.

 

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280