Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A 8 leggyakoribb oka annak, hogy egy férj boldogtalan

A 8 leggyakoribb oka annak, hogy egy férj boldogtalan
2022
jún.
20

Van bennük igazság bőven. Ideje egy kicsit tenni a boldog férjekért!


A magazinokból ömlik a sok okosság, hogy mi mindent tehetünk azért, hogy egy nő boldog, kiegyensúlyozott legyen. Na de ki törődik a férfiakkal? Ideje az ő kedvükbe is járni!
Az alábbi pontokat például te is végiggondolhatod, a párod és a kapcsolatotok érdekében!

1. Ne támadd le, amint hazaér!

Akár irodában dolgozol, akár otthon vezeted a háztartást és gyereket nevelsz, akár mindkettőt csinálod egyszerre, nagy felelősség és rengeteg munka nyomja a válladat. Természetes, hogy alig várod, hogy hazaérjen a férjed, és átvegye a gyereket, rendet tegyen a veszekedő kamaszok között, vagy meghallgassa a panaszkodásodat a kollegáidra. De gondolj bele, a férjed mögött valószínűleg egy ugyanolyan fárasztó nap áll, és nem éppen fair az ő kezébe nyomni a síró gyereket, vagy rázúdítani az itthoni tennivalóit, felszólítani a villanykörte-cserére, amint belép az ajtón. Hagyj neki egy kis időt, hogy kifújja magát, valamivel később biztosan szívesen segít, és örömmel veszi, hogy nem támadod le már a bejáratnál. A napot átbeszélni is célszerű a vacsora közben vagy után, amikor igazán oda tudtok egymásra figyelni.

2. Ne feledkezz meg a közös élményekről!

Az jó hír, ha mindketten vágytok a kettesben eltöltött napokra, órákra. Ezek a közös élmények gyakran azon csúsznak el, hogy mindketten a másik félre vártok, hogy az megszervezze, jegyet vegyen, babysittert hívjon vagy lefoglaljon egy asztalt a kedvenc étteremben. Ne várj erre, lehet, hogy a párod nem egy nagy szervező – tedd meg te a lépéseket, a végeredmény, a közösen eltöltött idő úgyis mindkettőtök örömére szolgál majd.

3. Ne csak a gyerekekről beszélj!

Ne tagadjuk, a gyerekekről rengeteget lehet beszélni. Főleg, ha nekünk nőknek kell a velük kapcsolatos ügyeket intézni: melyiket mikor viszed edzésre, segíts légy szíves a fizika házijában, nem láttad az ebédcsekket? A férfi azonban szeretne a feleségével is beszélgetni, aki egy felnőtt nő. A férjet érdekli a felesége véleménye aktuálpolitikai kérdésekről, szeretné kikérni a tanácsait a munkahelyi gondjaival kapcsolatban. Ha a gyerekek már lefeküdtek vagy nincsenek otthon, akkor próbálj más témát is keresni, mert egyébként ellaposodnak és felszínessé válnak a beszélgetések.

4. Értékeld a romantikát!

A kapcsolatok változnak és fejlődnek, és néha az kerget az őrületbe, amiért évekkel ezelőtt még imádtad a férjedet. Nem érted, miért akar már megint egy pohár borral beszélgetni, miközben halmokban áll a munka az íróasztalodon. Értékeld a gesztust, még akkor is, ha most tényleg nem erre vágysz. Szervezd úgy, hogy boldognak lásson, amiért ilyen romantikus férje van!

5. Kommunikálj!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a jó kapcsolat alapja a jó kommunikáció. Kommunikálj, ha úgy érzed, nem segít eleget a férjed, ha másra vágynál, ha munkahelyi gondjaid vannak, ha a gyerekekkel kapcsolatban érdekelne a véleménye. Beszélj és hallgasd is meg őt! Ha nem mondod, lehet, hogy nem is sejti, hogy téged leterhel a házimunka, hiszen csak annyit lát, hogy mindennel végzel időre. Tudod, néma gyereknek...

6. Tégy erőfeszítéseket, hogy közös hajóban haladjatok!

Ha bizonyos dolgokat nagyon másképpen képzeltek el, akkor csak kompromisszumok és szabályok árán lehet zökkenőmentes a kapcsolat. Ha olyan kérdésekről van szó, amikben tudsz alkalmazkodni, akkor ne légy kényelmes, tégy erőfeszítéseket, hogy közös nevezőre jussatok! Ha pedig nem tudsz valamivel azonosulni, ami fontos a párodnak, akkor fektessétek le a szabályokat, hogy ez ne legyen egy állandó ütközési felület!

7. Vedd figyelembe az ő érzéseit is!

Az emberi természet azt hiszi, hogy övé az egyetlen igazság, és elfelejti megnézni a dolgokat más szemszögből. A házastársi vitáknál, veszekedéseknél azt érezzük, hogy csak nekünk van igazunk, és a másik semmibe vesz minket. Pedig semmi sincs ok nélkül, és meglehet, hogy ha beszélgetni kezdenénk, kiderülne, hogy a férjünk nem lustaságból nem jön velünk a hajnali biopiacra, hanem mert egész éjjel forgolódott egy új projekt miatt, és semmi másra nem vágyik most, csak egy pihentető alvásra.

8. Teremts egyensúlyt a munka és a magánélet között!

Nagyszerű dolog, ha élvezed a munkádat és örömedet leled abban, hogy még otthon, este is dolgozol. Azonban a családi élet rovására megy, ha végtelenségig nyújtod a munkaidődet, és a hétvégéket, szabad estéket is a munkáddal töltöd. Főleg akkor van veszély, ha egyébként is otthonról dolgozol, tudjuk, hogy a rugalmas munkaidő azt jelenti, hogy bármikor lehet és kell is dolgozni. Ha békét és jó házasságot szeretnél, akkor meg kell találnod az egyensúlyt! Húzd meg a határokat, különítsd el a munkaidőt, fogadd meg és tartsd be, hogy csak minden másnap dolgozol este, szabadíts fel magán-estéket, ne vidd magaddal a telefonodat egy hétvégi kirándulásra, stb.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280