Nyomtatás

Ezt a három kérdést tedd fel a pasinak, mielőtt elköteleződnél iránta

Ezt a három kérdést tedd fel a pasinak, mielőtt elköteleződnél iránta
2018
aug.
08

Három pofonegyszerű, ám mégis lényeges kérdés.

Egy kapcsolat legelején jellemzően sokmindent meg akarunk tudni a másikról, ezért időnként megfigyeljük őt, időnként pedig kérdezzük. Ahhoz azonban, hogy ne érezzük úgy, mintha egy munka megpályázása kapcsán interjúztatnánk valakit, esetleg középkori inkvizítorok lennénk, megválogatjuk és beosztjuk kérdéseinket. Azt, hogy mi a kedvenc színe, vagy mit eszik szívesen reggelire, valószínűleg nem esik nehezünkre megkérdezni, azonban nem valószínű, hogy a kapott információk nagy mértékben segítségünkre lennének a közös jövő tervezését illetően, ezért ezeket a dolgokat később is ráérünk megtudakolni.

A következő kérdéseket azonban mindenképp érdemes feltenni még mielőtt komolyabb kapcsolatba bonyolódnánk, hiszen a válaszok árulkodóak lehetnek számunkra a közös jövőnket illetően.

Milyennek képzeled el magad a jövőben, néhány év vagy akár évtized múltán?

Egy emberről sokat elmond, hogy hogyan látja magát egy, öt vagy akár huszonöt év múlva. Lát-e valamilyen utat maga előtt vagy egyáltalán nem tervezi a jövőt, többek között családot szeretne és szép nyugdíjas éveket, vagy magányos vadorzóként érzi majd jól magát.

Ha minden lehetséges lenne, mihez kezdenél?

Ahogyan az előbbi kérdés kapcsán, úgy itt sincsenek eleve jó vagy rossz válszok. A válaszában kicsit megmutatja az értékrendjét, hogy milyen prioritásai vannak. Ha összeveted őket a sajátjaiddal, a céljaiddal, talán el tudod majd dönteni, hogy egy hajón utaztok-e vagy két teljesen különböző bolygón éltek.

Miért randizol?

Sokan azt gondolják, nem feltétlenül fogja az igazat mondani. Inkább valami olyasmit, amiről azt gondolja, hogy hallani szeretnéd. Azonban sokkal többen vannak, akik őszinték és még az is lehet, hogy egészen meglepő és különleges válasszal áll majd elő, amelyet vagy elfogadsz vagy nem.

Ahhoz, hogy valakiben megtaláld a társat, lényeges, hogy az értékrendetek, céljaitok hasonlóak legyenek. Persze nem lehetetlen az ellenkezője sem, csak a tapasztalatok szerint sokkal több munkával megvalósítható.

Továbbiak a témában:
Hogyan találjunk életre szóló szerelmet?
Randizz az ellentéteddel, ha fejlődni akarsz a párkapcsolatodban

 


Véleményed?