Nyomtatás

4 fő jele annak, hogy a kapcsolatod rossz vágányon halad!

4 fő jele annak, hogy a kapcsolatod rossz vágányon halad!
2015
okt.
16


Ne add fel! Még lehet, hogy nem késő visszaállítani a helyes útra.


Ha van melletted valaki, itt az ideje megállni egy pillanatra. Hogy érzed magad ebben a kapcsolatban? Minden rendben? Vagy van valami probléma? Amikor reggelente felkelsz, azon gondolkodsz, hogy mi hiányzik, mi csúszott félre? Gondok természetesen mindegyik párkapcsolatban akadnak. Ha azonban úgy érzed, hogy állandósulnak, muszáj sort keríteni egy nagy beszélgetésre.

Íme, a 4 intő jel, amire mindenképpen oda kell figyelnetek!

1. Frusztráltnak érzed magad

Egyre kényelmetlenebbül, frusztráltabban érzed magad a pároddal? Az apró szokásai, amiket kezdetben aranyosnak találtál, most már őrületbe kergetnek? Bármit tesz, idegesít? Vagy netán úgy érzed, hogy a társad érzi rosszul magát veled, és nem tudod, hogy miért? A frusztráció a célok megvalósulásával kapcsolatos érzés, egy párkapcsolatban könnyen jelentkezhet akkor, ha a két félnek nem azonosak a céljai. Bármiről is van szó, akár arról, hogy hova menjetek este, akár arról, hogy hol vegyetek lakást: alapvető fontosságú, hogy mindketten magatoknak érezzétek ezt a célkitűzést. Amennyiben nem sikerül közös célokat találni, valaki állandó alkalmazkodásra kényszerül, megjelenik a frusztráció. Tekintsd úgy, mint egy jelet, hogy valamit változtatni kell, még nem késő!

2. Dühös vagy

Ha a kísérleteid, hogy közös célokat fogalmazzatok meg, folyamatosan meghiúsulnak, a frusztráció helyét a düh veheti át. Egymásra rakódnak a kudarcok, a megvalósulatlan célok, úgy érzed, hogy soha semmi nem valósul meg a tervekből, ezért egyre mérgesebb leszel. Nem vagy elégedett, nem vagy boldog, és ezt a dühödet másokon (főként a párodon) vezeted le, ami tovább rontja a helyzetet. Ha már elértétek ezt a dühös fázist, tényleg ideje megállni. Használjátok ezeket az energiákat a kapcsolatotok rendezésére, ne egymás ellen!

3. Megjelenik a bizalmatlanság

A dühös fázist követően, megpróbálod kiiktatni az állandósult konfrontációt az életedből, és elveszíted a biztonságérzetedet. Gyanakodni kezdesz, féltékenység, bizalmatlanság üti fel a fejét, az irányítás egyre inkább kicsúszik a kezetekből. A közös célok egyre messzebb kerülnek. Egy körkörös folyamatban találjátok magatokat: a düh még több veszekedést szül, mely még instabilabb kapcsolthoz vezet. Ez a bizalmatlansági állapot azt jelzi, hogy a helyzet válságos. Fogalmazd újra a te céljaidat, és próbáld visszaszerezni a kontrollt a saját vágyaid felett. Mit akarok és hogy tudom elérni? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket!

4. Magányosnak érzed magad

A frusztráció és a düh éket vernek közétek, a bizalmatlanság pedig végül magányhoz vezet. Úgy tűnik, megszűnt köztetek az intimitás. Talán már nem is beszélgettek. Halaszthatatlan, hogy a köztetek lévő problémákat most megbeszéljétek. Már felesleges áltatni magadat, lehet, hogy még együtt vagytok, de valójában már nem közös az életetek. Vannak párok, akik éveken át így élnek: együtt, de magányosan. Lehet, hogy ebben az állapotban már menthetetlen a kapcsolat, de még mindig jobb kimondani, hogy vége, mint hosszú ideig beleragadni egy rossz viszonyba. Hozd meg a döntést, mindketten megérdemlitek egy jobb élet lehetőségét, még ha ehhez szakítanotok is kell. 
Véleményed?