Nyomtatás

8 trükk, hogy miként kezeljük a nagy korkülönbséget

8 trükk, hogy miként kezeljük a nagy korkülönbséget
2016
ápr.
18

Nem lehet befolyásolni azt, hogy kibe szeretünk bele. Még az is előfordulhat, hogy évtizedekkel fiatalabb, vagy idősebb nálunk.


Egy párkapcsolatot jól működtetni amúgy sem egyszerű, de a szokásos nehézségekhez újak csatlakoznak, ha a két fél között több év, netán évtized a korkülönbség. Az ilyen kapcsolatok is lehetnek boldogok, főként, ha tudatosan odafigyelünk az apróságokra.
Íme, néhány tipp, hogy működjön a dolog!

1. A kor csak egy adat

Ez az első és legfontosabb dolog, amire emlékeztetned kell magadat, ha nagy korkülönbségű kapcsolatba bonyolódsz. Nem a korod határoz meg téged. 20 évesen is lehetsz annyira érett, mint az átlagos harmincasok. A párkapcsolatot a két fél személyisége befolyásolja igazán, nem a születési évük.

2. Légy tisztába azzal, hogy két generációba tartoztok

A generációs különbség az egyik legnehezebb dolog, ha egyikőtök jelentősen fiatalabb/idősebb a másiknál. Minden nemzedék más háttérrel rendelkezik, más körülmények között vált felnőtté, más világban volt gyerek, más a zenei, irodalmi, politikai közege. 10- 15 év van köztetek, vagy még több? El kell fogadnod azt, hogy sok mindent azért lát másképpen a társad, mert egy másik generációhoz tartozik.

3. Koncentráljatok a közös érdeklődési körökre

A születési évtől függetlenül, rengeteg dolog lehet közös bennetek: azonos hobbi, ízlés, érdeklődési kör köthet össze titeket. Ezekre kell koncentrálni, ezek az igazán fontos dolgok!

4. A megfelelő okokért válaszd ezt a kapcsolatot

Ne azért horgonyozz le mellette, mert betölt egy űrt az életedben. Ne azért, mert apádat keresed a partneredben, ne azért, mert tehetős a párod, és így szeretnél jó anyagi körülményeket biztosítani magadnak.

5. Kezeld úgy ezt a kapcsolatot, mint bármelyik másikat!

Ne kezeld úgy, mintha valami speciális, különleges eset lenne. Minél jobban eltávolítod egy „normális” kapcsolattól, annál kevésbé fog akként működni.

6. Győződj meg róla, hogy erős a kapocs köztetek

Ez persze nemcsak ebben a kapcsolatban, de bármelyik kapcsolatban igaz. Egy jól működő viszonyért tenni kell, ha pedig valami gondot érzel, akkor lépjél a megoldás felé, ne próbáld pusztán azért fenntartani ezt a viszonyt, mert szeretnéd bebizonyítani, hogy működőképes.

7. Fontos a támogató háttér

Ne szépítsük, a környezet, a család, a barátok általában megküzdenek az elfogadással, ha a választottad jóval fiatalabb/idősebb nálad. Sokan előítéletekkel közelítenek, ellenszélben navigálni nem éppen egyszerű. Fontos, hogy a hozzád közelállók elfogadják a kapcsolatotokat, sokkal egyszerűbb és könnyebb támogató háttér mellett működtetni azt.

8. Légy biztos a választásodban!

Légy biztos abban, hogy jól döntöttél! Te vagy az egyetlen, aki tudja, hogy miért vagy a pároddal. Nem másoknak kell megfelelned, hanem a saját magad által felállított mércének, értékeknek. Ne szégyelld a párodat, ne hagyd, hogy a huhogók elrontsák a kedvedet!

 
Véleményed?