Nyomtatás

Srácok, itt a döntő érv, hogy eldobjátok a borotvátokat!

Srácok, itt a döntő érv, hogy eldobjátok a borotvátokat!
2015
okt.
15

Vannak a szakáll-pártiak, és a szakáll-ellenzők. És a tudósok, akik állítják: a szakállas pasik hosszabb életűek.


Pofaszakáll, körszakáll, bozontos szakáll, ápolatlan szőrzet, dögös borosta: nem mondhatni, hogy a szakáll egyhangú vagy unalmas lenne. Egy szakáll alapjaiban változtatja meg egy férfi kinézetét, néhányan valóban azért növesztik, hogy drámai hatást érjenek el, mások fogadásból, például addig nem borotválkoznak, amíg a kedvenc csapatuk be nem jut a döntőbe.

Most viszont a tudósok is a szakáll mellett tették le a voksukat, állítva, hogy az arcszőrzettel rendelkező férfiak egészségesebb, hosszabb életre számíthatnak. Lehet, hogy ez a felfedezés lesz az, ami végképp elhozza a szakállak uralmát, úgyhogy itt az ideje megismerni annak előnyeit.

1. Segít megelőzni a daganatok kialakulását

Egy ausztrál egyetem kutatói publikálták a felfedezést, hogy a sűrű szakáll egészségesebbé teheti viselőjét. Egy tanulmány során szakállas és borotvált férfiak csoportját vizsgálták, a nagyon erős napsugárzásban. A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy az arcszőrzet a káros UV sugárzások 90-95%-át blokkolta, így védve az erősebbik nemet a bőrráktól.

2. Lassítja az öregedési folyamatokat

A szőrzet segít megtartani az arcbőr nedvességtartalmát, és tompítja a napsugarak károsító hatását is, így kevesebb ráncot és bőrkárosodást találunk a szakállas férfiakon. Sajnos a szakáll általában öregíti a pasikat, úgyhogy igazából csak a viselője tudja, hogy a bozont alatt kevésbé öregszik.

3. Csökkenti a fertőzésveszélyt

Nincs borotválkozás, nincs befelé növő szőr, nincs gyulladt szőrtüsző!

4. Megszűri az allergéneket

Ugyanúgy, mint az orrban lévő szőrök, az arcszőrzet is szűrőként funkcionál, és segít abban, hogy minél kevesebb allergén (por, pollen) jusson a szervezetbe.

5. Véd a hideg ellen

Melegen tartja az arcot, és nehezebben csípi ki a fagy az alatta lévő arcbőrt.Címkék:
 
Véleményed?