Nyomtatás

Elköteleződni? Minek?

Elköteleződni? Minek?
2017
febr.
08

Hullámvölgyek nélkül képzelem az életemet.


2017. Soha ennyi lehetőség és választás nem volt még a társkeresőknek. Semmi sem köt minket! Szabadok vagyunk! Akkora merítésből válogathatunk, amekkorából szeretnénk.

„Az interneten nincsenek akadályok. Holnap akár egy kolumbiai hegyipásztorral is megismerkedhetek - legalábbis virtuálisan.”

A valóság az, hogy ezek a lehetőségek csak lebegnek. Illúziók. Elméletileg tényleg rengeteg választásom lehet, de vajon mekkora jövője lenne egy kolumbiai távkapcsolatnak? Felmérések szerint ha 3 kávéból kell választanunk, sokkal könnyebben döntünk, mint ha 23-ból. És ráadásul semmivel sem leszünk elégedettebbek.

A tengernyi lehetőség miatt mintha nem is tudnánk már jól élni. Elhalasztjuk az államvizsgát, mert megtehetjük - immáron ötödszörre. Nem kötelezzük el magunkat, hiszen még van időnk-és még ki tudja, hogy mennyi applikáció és társkereső oldal vár ránk. Talán majd az egyiken megtaláljuk az Igazit! Esetleg a másikon! Semmi sem sürget bennünket, hogy ebből a 412 000 partner-jelöltből válasszunk, amelyik ezen a randioldalon fellelhető.

Könnyedén váltunk munkát is - hiszen még van 500 másik cég, ahova nem is adtunk be önéletrajzot. Csak rajtunk múlik! Nem kell elköteleződni!

„Nemrég megismerkedtem egy pasival, de pár hét után rájöttem, hogy nem ő az igazi. Nem volt vele semmi különösebb gond, csak valahogy ... nem volt úgy megőrülve értem, ahogy lehetne. Ahogyan mondjuk a filmekben látom. Sokszor egészen racionális volt, és ráadásul egy kicsit magasabb pasira vágynék. Szóval dobtam, mert annyi, de annyi férfi van még a világon, miért kéne nekem pont vele lennem?!

Én nem akarok nyüglődni, mint a szüleim, akik 35 éves vannak együtt, és saját bevallásuk szerint is voltak hullámvölgyeik. Hiába tudom, hogy szeretik egymást, én ezt nem akarom. Küszködjek a hullámvölgyekkel? Minek? Csak felmegyek a netre, és máris leakaszthatok egy új fiút. Ha az ember egyszer elköteleződik, akkor csomó nehézséggel kell szembenéznie. Kell ez nekem?”

 
Véleményed?