Nyomtatás

5 szabály szakácsokkal randizóknak

5 szabály szakácsokkal randizóknak
2015
febr.
26

Beleszerettél egy szakácsba? Megesik! De azért jobb, ha felkötöd a gatyád! 5 tanács azoknak, akiknek szakács a párjuk (vagy egyéb vendéglátós... esetleg szimplán munkamániás...)

1. Jobb, ha tudod, hogy a kedves párod sokszor lesz iszonyatosan fáradt. Olyan fáradt, amilyen fáradt csak akkor lehet valaki, ha 18 órát töltött talpon egy forró fazekakkal teli, fülledt konyhában. A másik véglet, hogy még hajnali 1-kor is pörögni fog, mert egyszerűen nem tud leállni.

2. Hagyd a lényegtelen vitákat! De tényleg! Semmi értelme annak, hogy apró dolgokon veszekedsz, mondjuk azon, hogy nem mosogatott el reggel maga után. Utána elindul dolgozni, és éjfélig nemcsak őt nem látod, de azt is elfelejted, hogy min akartál reggel veszekedni. Lecsillapodva pedig már inkább sajnálni fogod, hogy belekezdtél, és szereztél egy nyomott napot mindkettőtöknek.

3. Rettenetes időbeosztása lesz, amit képtelenség követni. Türelem, türelem, türelem! Lesznek napok, amikor egyáltalán nem látod. Fontos, hogy napközben is kapcsolatban legyetek (legalább telefonon), és lehetőleg várd meg este, akármilyen későn is jön haza! Vagy reggel kelj fel korán, hogy együtt tudjatok lenni egy kicsit... különben csak úgy elrepülnek a napok, anélkül, hogy találkoznátok. Nagyon sokat fog neki jelenteni, hogy ébren várod, ha fontosnak tartod a rá szánt időt. Pláne, ha még vacsit is készítesz! Hiába ő a szakács, az utolsó dolog, amire hullafáradtan vágyik este, hogy otthon nekiálljon főzni.

4. Készülj fel az egyedül töltött napokra! Sok egyedül töltött napra. Arra is, hogy egyedül mész majd barátaid esküvőjére, családi összejövetelekre, moziba. Nem érdemes emiatt civakodnod vele, a munkáját nem fogja otthagyni (vagy erre vágysz? hogy munka nélkül legyen?). Na és készülj fel a sajnálkozó pillantásokra! „És a barátod, barátnőd hol van? Már megint dolgozik?"

5. Ha megérted és elfogadod a munkáját, te leszel a legnagyszerűbb ember a szemében, a hátország, a nyugodt otthon! Hidd el, ez a legnagyobb ajándék, amit tőled kaphat!

Címkék:
 
Véleményed?