Nyomtatás

5 hamis mítosz a házasságról - ne dőlj be nekik!

5 hamis mítosz a házasságról - ne dőlj be nekik!
2015
ápr.
16

Hogy mitől jó egy házasság? Nincs tökéletes recept. Van viszont pár mítosz, ami makacsul tartja magát, és azt ígéri, hogy nála van a tuti házasság titka.

A házasság számtalan előnnyel jár, elég ha a hitelfelvételre, vagy az adókedvezményekre gondolunk. Közös kasszával könnyebb egy szebb házat bérelni, nagyobb lakást venni, vagy utazgatni. A boldog házasság egészségesebb életet, jólétet, és egyéni kiteljesedést hoz. A házasság mindenki szerint boldoggá tesz, de valóban így van ez?

5 mítosz, amely még a legígéretesebben induló házasságokat is kihívás elé állítja. Ezek szerint egy házasság biztos siker, ha ...

1. ... nagy a szerelem.

Ez nem elég. Ugyan alapfeltétel, de sajnos, ez nem biztosíték a jó házassághoz. A jó kommunikáció, a közös értékek, a tolerancia, a bizalom, a reális elvárások kialakítása, az elkötelezettség (hovatovább a hűség) legalább ilyen fontosak.

2. ... kiegészítitek egymást.

Remek dolog, ha kiegészítitek egymást, például te nem tudod a pénzügyeket kézben tartani, ő viszont igen – akkor ez egy jól működő pénzügyi felállást vetít elő, de ettől még ne várd, hogy a te hiányosságaidat vagy gyengeségeidet ő kötelezően „kiegészíti".

3. ... mindent megosztotok egymással.

A gondokat, érzéseket, örömöket bizonyára igyekeztek megosztani egymással, de az nem túl reális elképzelés, hogy az égvilágon mindenbe beavatjátok a másikat. Mindenkinek van intim tere, apró titkai, és itt nem kell nagy dolgokra, vagy hűtlenségre gondolni, egyszerűen csak jó egy kis részt magunknak megtartani, megőrizni.

4. ... születik egy gyerek, mert az erősíti a kapcsolatot.

Rossz hírem van: a válások többsége abba a nehéz időszakban következik be, amíg a gyerekek kicsik, 6 év alattiak. A gyerekvállalás nagyon kemény próbatétel, sok lemondással, áldozattal, felborult életritmussal, eltérő igényekkel és elvárásokkal.

5. ... feleség és férj lesztek, mert máris minden a helyére kerül.

Bár így lenne! De az igazság az, hogy ettől semmi sem változik. Továbbra is rajtatok, kettőtökön múlik, hogy mit hoztok ki ebből a kapcsolatból. És ez bizony kemény meló, aki mást mond, az egyszerűen nem mond igazat.

 
Véleményed?