Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Kezdetben kizárólag női neveket kaptak a pusztító hurrikánok Kiemelt

Kezdetben kizárólag női neveket kaptak a pusztító hurrikánok
2017
szept.
12

Az atlanti-óceáni hurrikánok elnevezésének szokása az Egyesült Államokban az 1950-es évekig nyúlik vissza.

Elgondolkodtató, hogy a pusztító viharoknak eleinte kizárólag női neveket adtak. Ez azonban később - a feminista mozgalmak hatására - változott.

A nevek kiválasztását egyébként ma már nagy körültekintéssel végzik. Azok ugyanis gyakoriak kell, hogy legyenek és nem kötődhetnek híres emberekhez. Persze mivel a hurrikánok neveit akár évekkel előre meghatározzák, az utóbbi szempontot nehéz minden esetben maradéktalanul betartani. Gondoljunk csak a Hillary nevű hurrikánra, mely egykor Amerika partjait súrolta, miközben Hillary Clinton már aktív közszereplő volt.

طوفان ايرما#irmahurricane

A post shared by Stereo Konj (@konjstereo) on

Forrás: geology.com

Címkék:


Véleményed?

Okt. 7.: Ismerkedős házibuli - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú bulihoz, karaoke-val, játékokkal, tánccal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest leghosszabb és leghangulatosabb társkereső estje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

party 1563319 960 720

Bringarandi a Dunakanyarban, szept. 23.

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Szeptember 23-án a Dunakanyarban kerekezünk! Részletek itt....

engagement 1718244 1280